Pagina's

15 juni 2015

Thaise soep met kip en zoodles

Thaise soep met kip en zoodles

Zoodles? Wat is dat nou weer? Nou, heel eenvoudig: slierten courgette. Het is een samenvoeging van de woorden zucchini en noodles. Je eet zoodles in plaats van noodles of spaghetti/pasta. Low-carb en gezond!

Je kunt zoodles kort blancheren, stomen of in (kokos)olie roerbakken. In deze soep worden ze rauw gebruikt. Door de hitte van de soep worden ze zachter.

Conclusie: lekker soepje, snel gemaakt en licht verteerbaar.

Voor het maken van de zoodles gebruik ik deze spiraalsnijder. Gaat uitstekend en het apparaat is makkelijk in gebruik. Alle onderdelen kunnen in de afwasmachine. De spiraalsnijder blijft tijdens het gebruik stevig op de ondergrond staan door de zuignappen. Er worden drie verschillende snijplaten bij geleverd. Uiteraard kun je er ook andere groenten en ook fruit mee snijden.

Bron: aangepast recept van All day I dream about food.

Thaise soep met kip en zoodles (4 kommen)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 450 gram kipfilet, in plakjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 handjes verse spinazie, gewassen en steeltjes verwijderd
  • ½ bosje verse koriander, alleen de blaadjes
  • 1 courgette
Zoodles maken: was de courgette, snij de uiteinden eraf en snij de courgette met een spiralizer in slierten. Zet apart tot gebruik.

Verhit de kokosolie in een grote pan, voeg de gesnipperde ui toe en bak op zacht vuur ± 5 minuten glazig. Roer af en toe om. Voeg de currypasta en knoflook toe en bak ± 1 minuut mee.

Voeg kippenbouillon en kokosmelk toe en roer erdoor. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en voeg de paprika, kip en vissaus toe. Laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Roer de spinazie en de koriander erdoor.

Verdeel de zoodles over 4 kommen en schep de soep erover.

Thaise soep met kip en zoodles

2 opmerkingen:

  1. Mooie blogje ! ik zag u via andere blogster, ik volg meestal
    blogjes dat dezelfde hobbys als ik delen, bedankt voor het delen
    Fijne dag☀️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jah! Dat is pas een geinig iets, courgetteslierten in de soep, Hoewel ik ze vaak genoeg eet als pseudo-pasta, was ik hier nooit opgekomen. Voor mijn volgende noodles ehhh zoodlessoepje 😃

    BeantwoordenVerwijderen