Pagina's

08 augustus 2012

Pinda-chocoladeijs

Murphys Peanut and chocolate chip ice cream

Ach, het is wel niet zulk mooi zomerweer, maar we doen toch nog maar een ijsje. Dit ijs heeft een ietwat ongebruikelijk ingrediƫnt: pindakaas. Ik heb hiervoor creamy Skippy peanutbutter gebruikt. De superchunk versie van Skippy of een ander merk pindakaas kan natuurlijk ook.

Het originele recept is te vinden op de site Ice Cream Ireland.

Pinda-chocoladeijs
Recept printen
  • 120 gram suiker
  • 5 eidooiers
  • 220 ml slagroom
  • 220 ml volle melk
  • 100 gram pindakaas
  • 75 gram kleine chocoladedruppels of stukjes gehakte pure chocolade

Klop de eidooiers en de suiker met een mixer tot het mengsel dik en licht van kleur wordt.

Breng in een pan de melk tot net tegen de kook aan.

Schenk al roerend een deel van de warme melk bij het eidooier-/suikermengsel en vervolgens alle melk.

Schenk het mengsel terug in de pan en laat op laag vuur al roerend licht binden. Pas op: zorg dat het mengsel niet aan de kook komt, de eidooiers mogen niet stollen. Houd de temperatuur eventueel in de gaten met een thermometer, het mengsel mag niet warmer dan 75 °C worden! De custard is goed als de achterkant van een lepel ermee bedekt kan worden.

Giet de custard in een schaal en zet de schaal in een bak met ijskoud water. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het vervolgens afgedekt in de koelkast om ijskoud te worden voordat je het ijs gaat draaien.

Meng de pindakaas door de custard. Schep de pindakaas er niet in 1 keer bij, maar meng het er geleidelijk door.

Klop de slagroom lobbig en schep de room voorzichtig door de koude custard.

Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs. Voeg de chocoladedruppels pas toe als het ijs bijna klaar is.

Laat het ijs in de vriezer verder opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten