Ik wil jullie graag laten meekijken in mijn keuken, wat ik daar zoal bak en kokkerel. Ik kook graag en probeer iedere dag weer iets anders op tafel te zetten. Mijn grote hobby is brood bakken. Er staan dan ook veel recepten voor allerlei soorten brood op mijn blog. Ik heb 12,5 jaar workshops brood bakken gegeven en 5 boeken over brood bakken geschreven.
Pagina's
▼
13 maart 2012
Mooi toch?
O, wat is brood bakken toch leuk! Zelfs na al die jaren dat ik al brood bak geniet ik er nog steeds van als het brood uit de oven komt. Neem nou deze .... is het geen beauty? Ja toch?
Country French-style bread, 100% zuurdesembrood
Dit brood is op dit moment één van onze favoriete broden. Knapperige korst, luchtig kruim en de smaak is fantastisch. Het recept is hier te vinden.
Je zou er zo je tanden in willen zetten! Het doet me denken aan een bakkertje op het Griekse eiland Chios, daar kwamen ze 's morgensvroeg uit de houtgestookte oven.
Ik ben heel benieuwd naar je uitgebreide verhaal over desem maken! Dit brood ziet er echt mooi uit zeg! Ik ben zelf bezig een starter te maken van roggemeel, het komt telkens wel omhoog, maar na een aantal uur stort de boel in, jij misschien een idee hoe dat zou kunnen komen?
Mama Muis: dat hoort zo. Na het voeden gaat de desem rijzen. Als je ermee wilt gaan bakken dan gebruik je de desem als ie op z'n hoogtepunt is. Zodra de desem weer gaat zakken neemt de rijskracht af. Het uitgebreide verhaal over zuurdesem behandel ik in de workshop, een kortere versie komt t.z.t. op mijn blog :-).
Levine, het is zeker een geweldig lekker brood. We zijn er nog niet uit of het de favoriet is, maar deze komt wel heel hoog op de lijst. Misschien naast Norwich Sourdough en Tartine Country Bread? En jouw versie ziet er ook nog eens prachtig uit!
Rietje: je kunt voor dit brood ook zuurdesem maken met de Pineappel Juice solution, maar dan moet je de hydratatie aanpassen van de desem naar 100%. Anders kloppen de hoeveelheden bloem en water niet.
In het recept staat een filmpje en een link naar het artikel over het vormen van een batard. Deze link dus: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2007/02/het-vormen-van-een-batard.html
Je zou er zo je tanden in willen zetten!
BeantwoordenVerwijderenHet doet me denken aan een bakkertje op het Griekse eiland Chios, daar kwamen ze 's morgensvroeg uit de houtgestookte oven.
Heb net ontbeten, maar lust wel een snee van dit brood!
BeantwoordenVerwijderenDenk dat ik ook maar weer mijn robot pak.
:)
beeldschoon!
BeantwoordenVerwijderenWat een fantastisch brood zeg, mjammie!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenIk hoop volgende week zelf iets dergelijks te maken of proeven als ik een workshopdagje heb geboekt. Ik kijk er erg naaruit.
Ik ben heel benieuwd naar je uitgebreide verhaal over desem maken! Dit brood ziet er echt mooi uit zeg! Ik ben zelf bezig een starter te maken van roggemeel, het komt telkens wel omhoog, maar na een aantal uur stort de boel in, jij misschien een idee hoe dat zou kunnen komen?
BeantwoordenVerwijderenAh, ik krijg er trek van! Prachtig!
BeantwoordenVerwijderenMama Muis: dat hoort zo. Na het voeden gaat de desem rijzen. Als je ermee wilt gaan bakken dan gebruik je de desem als ie op z'n hoogtepunt is. Zodra de desem weer gaat zakken neemt de rijskracht af. Het uitgebreide verhaal over zuurdesem behandel ik in de workshop, een kortere versie komt t.z.t. op mijn blog :-).
BeantwoordenVerwijderenDat is genieten!
BeantwoordenVerwijderenVandaag wordt jouw favoriet hier ook gebakken!
Met een roggedesem deze keer.
Dat ziet er zeker mooi uit! Krijg er trek van :)
BeantwoordenVerwijderenLevine, het is zeker een geweldig lekker brood. We zijn er nog niet uit of het de favoriet is, maar deze komt wel heel hoog op de lijst. Misschien naast Norwich Sourdough en Tartine Country Bread?
BeantwoordenVerwijderenEn jouw versie ziet er ook nog eens prachtig uit!
Is voor dit brood ook de Zuurdesem - The Pineapple juice solution
BeantwoordenVerwijderengebruikt?
Ik zou dit namelijk ook een keer willen maken/bakken.
GR. Rietje
Rietje: je kunt voor dit brood ook zuurdesem maken met de Pineappel Juice solution, maar dan moet je de hydratatie aanpassen van de desem naar 100%. Anders kloppen de hoeveelheden bloem en water niet.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenIk wil graag hem uitproberen maar
hoe moet ik dit vormen?
Alvast bedankt!
In het recept staat een filmpje en een link naar het artikel over het vormen van een batard. Deze link dus: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2007/02/het-vormen-van-een-batard.html
BeantwoordenVerwijderen