Heerlijk fris smakend zomers taartje! De bodem wordt gemaakt met gemalen hazelnoten.
Abrikozen-citroentaartje
Recept printen
Bodem:
- 115 gram patentbloem
- 50 gram suiker
- snuf zout
- 35 gram blanke hazelnoten
- 115 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 50 gram suiker
- 20 gram patentbloem
- 2 grote eieren, los geklopt
- 155 gram abrikozen confiture/jam
- 80 ml vers geperst citroensap
- vierkant bakblik van 20 cm
- poedersuiker voor de bovenkant
Meng patentbloem, suiker, zout en hazelnoten in een foodprocessor door elkaar, druk op de pulseknop totdat de noten fijngemalen zijn.
Voeg de gesmolten boter toe en druk nog een paar keer op de pulseknop totdat het mengsel gemengd is. Zonodig nog even met de hand samenkneden.
Druk het mengsel gelijkmatig uit over de bodem van het bakblik. Bak de bodem in 25 – 30 minuten gaar.
Maak terwijl de bodem in de oven staat de vulling: meng met een garde de suiker en de patentbloem in een kom door elkaar. Voeg de eieren toe en meng door elkaar. Voeg de abrikozen confiture en het citroensap toe en meng goed door elkaar.
Haal de bodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 °C. Schenk de vulling over de gebakken bodem. Zet het bakblik terug in de oven en bak het taartje totdat de vulling stevig is, 20 – 25 minuten.
Zet het bakblik op een rooster en laat het taartje volledig afkoelen. Til het taartje met behulp van het bakpier uit het bakblik en snijd in stukken. Bestrooi de bovenkant (door een zeefje) voor het serveren met poedersuiker.
Bron: Dessert First
Dit is echt een receptje voor mij. Ga ik binnenkort eens maken.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Hallo Levine,
BeantwoordenVerwijderenIk heb het gemaakt en we vonden ze heerlijk. Lekker fris van smaak en je proeft ook echt de hazelnoten!
groetjes, Caroline
Heerlijke taart!
BeantwoordenVerwijderenIk heb nooit eerder een blog gevonden waar alles PRECIES klopt: ingredienten, baktijden alles... maar hier dus wel! Alles lukt, alles is lekker en ik steel dus steeds maar weer de show met mijn/jouw creaties :-)
Rachel: bedankt voor de complimenten :-) en wat leuk dat je zoveel recepten maakt en ook een reactie achterlaat!
BeantwoordenVerwijderen