Pagina's

01 februari 2011

Roergebakken kip met hoisinsaus

Snel klaar, makkelijk te maken, kan niet mislukken en ook nog eens lekker. Wat wil je nog meer....... Weg met al die kant-en-klare woksausjes, dit is veel lekkerder.

Roergebakken kip met hoisinsaus

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gehalveerd en in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 150 gram sugar snaps
  • 450 gram kipfilet, in reepjes
  • zout en versgemalen peper
  • chilipeper uit de molen
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 5 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels water
  • handje dry roasted pinda’s of cashewnoten
Verhit een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels olie toe en laat die ook heet worden. Roerbak de ui 2 – 3 minuten. Voeg de paprikareepjes en de sugar snaps toe en roerbak 4 – 6 minuten. Schep uit de wok en zet even apart.

Verhit de 3e eetlepel olie in de wok. Bestrooi de reepjes kip met zout en versgemalen peper en roerbak de reepjes 2 – 3 minuten. Voeg de groenten, gemalen chilipeper naar smaak en gember toe en schep om.

Zet het vuur wat lager en voeg de hoisinsaus en het water toe. Omscheppen en nog een paar minuten laten sudderen.

Serveren met gekookte rijst.

Bron: aangepast recept van Fine Cooking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten