- 300 gram kipfilet
- 2 - 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
- 1 eetlepel sojasaus (Kikkoman)
- 1 volle theelepel sambal manis
- 1 teen knoflook, uit de pers
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 1 struik paksoi
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels vissaus (Nam Pla)
- 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng 1 eetlepel olie, sojasaus, sambal, knoflook en gember in een schaal door elkaar en schep de reepjes kip erdoor. Laat afgedekt op het aanrecht 15 - 30 minuten marineren.
Was de paksoi, schud het water er goed uit en snijd in dunne repen (bladeren en stelen apart houden). Maak de paprika schoon en snijd in ruitjes.
Verhit een wok tot gloeiend heet, voeg 1 eetlepel olie toe en laat ook heet worden. Voeg de kipreepjes toe en roerbak 3 - 4 minuten tot de kip gaar is. Schep uit de wok en zet even apart. Verhit zonodig nog een eetlepel olie en roerbak de paprika 2 minuten, voeg de in reepjes gesneden stelen paksoi toe, roerbak nog een minuut of twee en voeg dan de in reepjes gesneden bladeren toe. Blijf steeds omscheppen. Voeg de gebakken kip en de vissaus toe. Laat de kip in 1 minuut weer warm worden. Roer er als laatste de koriander door en serveer direct.
Lekker met rijst.
Lekker hoor, en gezond ook. Ik moest Paksoi even opzoeken omdat ik niet zeker wist of het Bok Choy was (bedankt voor de wikipedia link). Dat was het inderdaad. Mijn man houdt van een beetje saus (anders vindt ie de rijst te droog) maar dat zou ik makkelijk kunnen toevoegen en met een beetje maizena of aardappelzetmeel kunnen verdikken ietsjes... Goed idee, Arden. Misschien van het weekend effe proberen (vanavond: Whole Wheat Cous Cous met Groenten en Kip en grote tijger garnalen). I love leftovers :o)
BeantwoordenVerwijderenSuper lekker en makkelijk te maken!
BeantwoordenVerwijderen