Ik wil jullie graag laten meekijken in mijn keuken, wat ik daar zoal bak en kokkerel. Ik kook graag en probeer iedere dag weer iets anders op tafel te zetten. Mijn grote hobby is brood bakken. Er staan dan ook veel recepten voor allerlei soorten brood op mijn blog. Ik heb 12,5 jaar workshops brood bakken gegeven en 5 boeken over brood bakken geschreven.
Pagina's
▼
17 maart 2010
Cake met cranberry's
Iedere keer bevalt het goed: cake bakken met daarin roomkaas (Mon Chou). Ook deze cake met gedroogde cranberry's smaakte ons prima.
Edit 21 maart: helaas heb ik het recept moeten verwijderen. Ik had netjes aan Taste.com, de site waar ik het recept op gevonden had, een bericht gestuurd dat ik het recept in het Nederlands had vertaald voor mijn webloglezers. Jammer genoeg kreeg ik een e-mail terug dat dat niet toegestaan is en het verzoek het recept van mijn weblog te verwijderen. Rest mij alleen de link door te geven naar het oorspronkelijke recept: Cranberry Cheese Cake.
NB: de geraspte citroenschil in het oorspronkelijke recept hebt ik vervangen door de geraspte schil van 1 sinaasappel en in plaats van cranberry's uit de diepvries heb ik gedroogde gebruikt.
Wil je het recept in het Nederlands? Stuur me een e-mail en ik mail het je.
Nog een cake recept met roomkaas: Chocolade roomkaas cake
Ziet er heeeeeerlijk uit. Ik vind cranberries/orange erg lekker samen. Ik weet niet hoe je het in het Ned zegt maar "the cake's tight crumb looks incredibly tender and moist". And I love the addition of cream cheese. I'm sure sour cream would work just as well.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je recept. Moet 'em zeker een keer proberen.
waarom voegt u mon chou erin?? wat oet het met de smaak??wordt het zuur of zo???
BeantwoordenVerwijderenalvast bedankt!
@b3boO!: de cake wordt beslist niet zuur door de roomkaas. Het vervangt een deel van de boter.
BeantwoordenVerwijderenZiet er inderdaad heerlijk uit. Ben naar het originele recept gaan kijken : juist nog een vraagje. Hoe reken jij 'one cup' om? (misschien stomme vraag, maar ben echt niet vertrouwd met deze inhoudsmaten)
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedankt
Nadine
@Nadine: als je mij mailt (zie mailadres in de linkerkolom) kan ik je het recept alsnog mailen.
BeantwoordenVerwijderenHoi Arden , vond deze cake heerlijk.Nu zou ik graag bijna dezelfde willen maken zonder vulling.Zou ik het recept kunnen aanhouden en dan geen cranberrys erin doen? Of word het dan te vochtig?Omdat die cranberrys misschien vocht ontrekt. Of heb je een naturel recept met roomkaas?
BeantwoordenVerwijderenMaar heel erg bedankt voor dit revept ;-)
Je kunt het recept hetzelfde houden, ook als je geen vulling wilt toevoegen. Succes met bakken :-).
BeantwoordenVerwijderenik heb net het recept voor chocolade roomkaas cake gelezen en wilde het schrijven, maar...er staat bij de ingrediƫnten 600 gr suiker, klopt dat?
BeantwoordenVerwijderenApe: ja, 600 gram suiker is correct ...
BeantwoordenVerwijderenok, bedankt! ik noteer et en...give it a try ;)
BeantwoordenVerwijderen