Er zijn mensen die denken dat als je iets anders kookt dan aardappelen/vlees/groente je uren in de keuken moet staan. Niets is minder waar! Zoals ik al zei in de posting Kip met kokos-kerriesaus: "Snelle gerechten, die ook nog eens lekker zijn uiteraard :-), hebben mijn voorkeur. Geen zakjes of pakjes, maar zelf gemaakt". Zakjes of pakjes leveren ook geen tijdwinst op en hebben naar mijn smaak meestal een te zoute en overheersende (bij)smaak.
Onderstaand kipgerecht is ook weer een snel gerecht. Okee, je moet even de tijd nemen om de cornflakes fijn te maken, de kaas te raspen, de peterselie fijn te knippen en de knoflookboter te maken. Maar meer tijd dan groenten schoonmaken en aardappelen schillen kost het echt niet!
De kipstukjes blijven door het korstje lekker sappig.
Kip met een korstje van cornflakes en Parmezaanse kaas
(2 personen)
- 2 (enkele) kipfilets
- 50 gram cornflakes
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 volle eetlepels peterselie, fijngeknipt
- 75 gram ongezouten roomboter
- 1 teentje knoflook (of meer naar smaak)
- zout, versgemalen peper
Snijd de kipfilets ieder in drie grote stukken en bestrooi met zout en peper.
Verkruimel de cornflakes: doe ze in een plastic zak en ga er met een deegroller overheen. De cornflakes mengen met de Parmezaanse kaas en de peterselie.
Smelt de boter, niet bruin laten worden. Pers het teentje knoflook boven de boter uit.
Haal ieder stuk kip eerst door de knoflookboter, dan door het cornflakesmengsel. Leg de stukjes kip iets uit elkaar in een licht ingevette ovenschaal. Bedruip met de overgebleven knoflookboter.
Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en laat de kip in ± 15 minuten gaar worden.
Lekker met vers gekookte groenten en witte/wilde rijst of gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Hee, dit lijkt mij een lekkere variatie op de kipfilet. Hier vinden ze kipfilet allemaal erg lekker en op deze manier klaargemaakt móét wel een succes worden! Je hoort het nog ;o)
BeantwoordenVerwijderenIk heb je site net ontdekt, wat leuk! Vooral de broodbakrecepten interesseren me zeer.
BeantwoordenVerwijderenVuursteentje
Ik heb de kip vanavond gemaakt en het was een enorm succes. Dank je wel voor dit lekkere recept Arden!!
BeantwoordenVerwijderenIk weet niet wat er fout gegaan is. De smaak was zonder meer goed maar er zat geen krokant korstje aan. Het cornflakes mengsel 'plakte' niet aan de kip.
BeantwoordenVerwijderenHeb je de kip wel eerst goed door de knoflookboter gehaald? Dat moet namelijk het laagje vormen waar de cornflakes aan blijven plakken.
BeantwoordenVerwijderen