- 3 stevige citroenen (het liefst onbespoten)
- 50 gram suiker
- 120 ml/gram water
Boen de citroenen onder de kraan goed schoon. Schil de citroen met een scherp mes of een dunschiller. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk ‘wit’ mee schilt, dit is namelijk erg bitter. Verwijder zo nodig het resterende wit van de schil met een scherp lang mes: leg het schilletje op een snijplank, leg het lemmet van het mes er plat op en snij het wit weg.
Snij de stukken schil in luciferdunne reepjes.
Doe de schilletjes met koud water in een klein pannetje. Laat aan de kook komen.
In een vergiet met koud stromend water afspoelen.
Doe de reepjes schil weer in het pannetje, voeg de suiker en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het suikerwater verdampt is. De reepjes zien er nu ‘glazig’ uit.
Laat ze afkoelen en opdrogen door ze apart op een stuk folie (of bakmatje) te leggen.
De schilletjes kunneniIn de koelkast enkele maanden bewaard worden.
NB: dit is een snelle manier en de schilletjes houden een vrij sterke smaak, dus pas op met toevoegen. Ik heb ooit een recept van Lien van Notitie van Lien gekregen. De totale bereidingstijd van die schilletjes duurt wel een week! De smaak zal dan veel zachter zijn.
Hoi Arden,
BeantwoordenVerwijderenDe juiste tip op het juiste moment! Sta op het punt om een aantal verjaardagscakes te bakken uit een amerikaans kookboek, was op je blog ivm de omrekentabellen, maar had nog tips nodig voor geconfijte citroen. En zie hier! Top... Marijke
Leuk recept, maar ben toch erg benieuwd naar het lange recept van Lien van Notitie van Lien?
BeantwoordenVerwijderenhttps://notitievanlien.blogspot.com/2007/04/konfijten.html?m=1
BeantwoordenVerwijderenGa met je vinger op de tekst staan, je ziet dan blauwe druppelvorm. Trek die van begin naar eind vd tekst en klik op kopiƫren.
BeantwoordenVerwijderenGa naar je browser, in het zoekvenster je vinger zetten en klik op plakken. Dan kom je bij het lange recept uit