Het is lang geleden dat ik advocaat gelepeld heb. Als kind kreeg ik het wel eens bij mijn oma, hoewel mijn moeder dat toen eigenlijk niet goed vond. Maar oma zei dan altijd met een brede lach "gewoon opeten als je moeder niet kijkt". En dat deed ik! Stiekum genieten van een advocaatje, het liefst nog met een toefje slagroom, uit een speciaal glaasje met een prachtig advocaatlepeltje, nog kleiner dan een theelepel.Advocaatmousse
- 2 blaadjes gelatine
- 2 dl slagroom
- 40 gram kristalsuiker
- ± 1,5 dl advocaat
- 2 eetlepels sinaasappelsap, vers geperst
- verse fruit zoals bosbessen, aardbeien, frambozen of
- boerenjongens (rozijnen op brandewijn)
- of wat je maar lekker vindt
Stort de mousse op een bordje of laat het in de glazen schaaltjes. Lekker erbij is een paar lepels 'boerenjongens' (rozijnen op brandewijn) of vers fruit. Garneer met een toefje slagroom.
NB: ik had wat moeite om de mousse uit geribbelde vormpjes te lossen, de mousse is makkelijker te 'lossen' uit een vormpje met een gladde wand.Eet smakelijk!
Wat een werk heb je overal van gemaakt Arden, er zullen een hoop mensen genieten van jou "gestolen" recepten. Die advocaatmousse ga ik voor mijn hubby maken. Het is makkelijk Kerst vieren als je zo alles over kan nemen. Groetjes
BeantwoordenVerwijderendat klinkt allemaal wel erg lekker zeg! Je man zal ook wel genieten van 2x zo'n fantastisch diner!!
BeantwoordenVerwijderenhet lijkt me een heerlijk toetje,maar ik vroeg me af of de gelatine te vervangen is voor iets anders omdat mijn dochter vegetarisch is,ik dacht zelf aan agar,maar hoeveel moet je hiervan gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenalvast bedankt
ik heb nu trouwens de rozijnen-krentenbollen in de oven,ben benieuwd
groetjes linda
Ik was gewoon aan het surfen op een quiltweblog en via omwegen kom ik híer terecht.
BeantwoordenVerwijderenWat een verrassingen biedt Internet toch.
Dit toetje ga ik zeker maken, ben namelijk helemaal gek op advocaat.
Je hebt een prachtige weblog, mijn complimenten (en van de rest van m'n tafelgenoten :)).
Groeten Cilia