Al maanden liggen de winkels vol met kruidnootjes, (gevulde) speculaas, pepernoten, marsepein, chocolateletters enz. Het lijkt wel of ze daar steeds vroeger mee beginnen. Erg lekker allemaal hoor, daar niet van! Het wachten is nu op de paaseitjes ........ :-).
Om enige variatie in al dat snoepgoed aan te brengen heb ik Speculaascakejes gebakken. Ook erg lekker al zeg ik het zelf.
Speculaascakejes
12 stuks
- 150 gram zachte roomboter
- 160 gram donkerbruine basterdsuiker
- 3 grote eieren
- 200 gram patentbloem
- ¼ theelepel zout
- 1 ½ theelepel speculaaskruiden
- 2 theelepels bakpoeder
Vet een muffinvorm in of doe er papieren vormpjes in.
Zeef de bloem, zout, speculaaskruiden en bakpoeder in een kom.
Mix in een grote kom de boter en de basterdsuiker luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Blijf nadat het laatste ei is toegevoegd nog zeker 5 minuten mixen.
Voeg het gezeefde bloemmengsel in twee gedeelten toe, voorzichtig met een spatel doorroeren totdat alle bloem is opgenomen.
Vul de muffinvormpjes voor ¾ met deeg (het makkelijkst gaat dit met een ijsbolletjestang).
Bak in 20 minuten gaar en bruin.
Haal de cakejes na 5 minuten uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!