tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post9035079238526025167..comments2024-03-26T18:56:10.537+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Wit brood (5)Levinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-14353715971731498662020-05-12T10:39:23.528+02:002020-05-12T10:39:23.528+02:00Hallo, ik heb dit brood gisteren gebakken, fantast...Hallo, ik heb dit brood gisteren gebakken, fantastisch goed brood�� ik ben nu die met levain/dessem aan het proberen �� ik ben benieuwd of het ook zogoed gaat worden��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01401204580438889797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-9741622776986748702017-08-16T20:06:11.346+02:002017-08-16T20:06:11.346+02:00Goed resultaat, wel iets meer meer meel gebruikt m...Goed resultaat, wel iets meer meer meel gebruikt maar het brood is heerlijk geworden! Dank voor alle info op je site!Sebnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-28166214129095424172017-04-14T01:36:06.283+02:002017-04-14T01:36:06.283+02:00Iedere bloem (en ook meel) is anders. De ene bloem...Iedere bloem (en ook meel) is anders. De ene bloem kan meer vocht opnemen dan de andere. Gebruik volgende keer minder melk, hou bijv. 15 - 25 gram achter. Je kunt altijd tijdens het kneden nog vocht toevoegen als het deeg te droog is. Deeg mag overigens best wel plakken hoor.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-4636715915231966942017-04-11T12:59:39.613+02:002017-04-11T12:59:39.613+02:00Ha levine, Gisteren het volkorenbrood gemaakt! Hee...Ha levine, Gisteren het volkorenbrood gemaakt! Heerlijk!<br />Nu wilde ik het witte brood maken maar mijn deeg bleef erg nat/plakkerig. <br />Wat zou de oorzaak daarvan kunnen zijn? <br />Ben benieuwd dan kan ik het snel weer proberen! Wilmahttps://www.blogger.com/profile/11018371151871650902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-2494642632249536222017-03-22T17:12:43.911+01:002017-03-22T17:12:43.911+01:00@Elisabeth: de vit C is optioneel. Zonder lukt het...@Elisabeth: de vit C is optioneel. Zonder lukt het ook prima of je kunt bloem gebruiken waar al vit C, ook wel ascorbinezuur of E300 genoemd, aan is toegevoegd. Ik gebruik voor dit brood Amerikaanse patentbloem van de Zuidmolen.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-49729957881521042792017-03-22T15:06:24.679+01:002017-03-22T15:06:24.679+01:00In plaats van vitamine tabletten in je brood te do...In plaats van vitamine tabletten in je brood te doen heb je daar een andere alternatief voor zodat het toch goed luktElisabethhttps://www.blogger.com/profile/09372058196598262200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-48609665649664213462015-09-18T17:42:43.795+02:002015-09-18T17:42:43.795+02:00Ben blij met dit eenvoudige recept dat steeds lukt...Ben blij met dit eenvoudige recept dat steeds lukt! <br />Ik bak de broden zonder bakblik, gaat prima. Ben blij met je blog en vooral je broodbakrecepten :) Dank je wel!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-37802491754673269382015-06-12T10:20:41.376+02:002015-06-12T10:20:41.376+02:00Goed geluktGoed geluktMiekehttps://www.blogger.com/profile/04423994421059383710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-50383959393373758322015-04-19T22:44:55.744+02:002015-04-19T22:44:55.744+02:00Een keukenmachine van Lidl (Silvercrest) kun je he...Een keukenmachine van Lidl (Silvercrest) kun je heel goed deeg me kneden.<br />Deze machine heeft een vermogen van 1000 watt.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-87839716546866447042015-01-20T02:38:53.373+01:002015-01-20T02:38:53.373+01:00Beste Sandra, mijn ervaring is dat goedkope kneedm...Beste Sandra, mijn ervaring is dat goedkope kneedmachines helaas minder geschikt zijn om brooddeeg mee te kneden.<br />Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-192168486722315312015-01-13T11:02:48.984+01:002015-01-13T11:02:48.984+01:00Hallo Levine, Dankjewel voor je reactie. Ik heb we...Hallo Levine, Dankjewel voor je reactie. Ik heb wel broodbakmachines gehad waar ik deeg in kneedde maar die gingen allemaal snel kapot. Toch waren het geen goedkope machines. Ik heb ook een keukenmachine gehad maar daarin werd het deeg ook niet goed gekneed en ik had er elke keer een heleboel afwas van. Al veel dure apparaten versleten dus maar het resultaat was niet naar mijn zin. handmatig Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-38324343767955218672015-01-12T21:15:39.339+01:002015-01-12T21:15:39.339+01:00Hallo Sandra, Goed te horen dat het brood geslaagd...Hallo Sandra, Goed te horen dat het brood geslaagd is :-)!. Je kunt het deeg ook kneden in een broodbakmachine, die zijn niet zo duur als kneedmachines/standmixers.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-69804326741421615092015-01-12T19:26:42.324+01:002015-01-12T19:26:42.324+01:00Hallo Levine,
Vandaag heb ik dit brood gemaakt en ...Hallo Levine,<br />Vandaag heb ik dit brood gemaakt en mijn man heeft net al 3 plakken weggewerkt (na het avondeten!) Geslaagd recept dus. Alleen vond ik het kneden erg zwaar want het deeg is nogal stevig. En ik heb geen kneedmachine. Met de gewone mixer (deeghaken) ging het niet en met de hand lukt mij niet ivm artrose in de handen. Geld voor zo'n dure machine heb ik helaas niet maar weet jeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-49367363276980121322014-04-23T11:24:26.132+02:002014-04-23T11:24:26.132+02:00Hallo Levine, hoop dat het alweer veeeel beter met...Hallo Levine, hoop dat het alweer veeeel beter met jou gaat inmiddels :)<br />Ik was op de site van de Zuidmolen om bloem te bestellen - tarwebloem voor wit brood maar er waren zoveel soorten! Welke type kan ik het beste gebruiken voor een stokbrood en welke voor dit recept? Ik zag ook dat alleen de biologische bloem soorten bij de Zuidmolen geen "extra toevoegingen" zoals enzymen, Helennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-49434721092255558632014-04-12T14:29:17.312+02:002014-04-12T14:29:17.312+02:00mark: dit brood is niet zo geschikt om op een pizz...mark: dit brood is niet zo geschikt om op een pizzasteen te bakjen omdat er boter en melkin is verwerkt. Het vet trekt dan in de steen. Je zou er in ieder geval een velletje bakfolie onder moeten leggen. Wel geschikt om op een steen te bakjen zijn bijv Franse landbroden. Er staan meerdere recepten op mijn blog die je op een steen kunt bakken. Succes. Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-76375844955278704512014-04-12T13:35:33.722+02:002014-04-12T13:35:33.722+02:00Beste levine,
Bedankt voor de broodrecepten, mijn...Beste levine,<br /><br />Bedankt voor de broodrecepten, mijn stokbroden zijn al gelukt.<br />Ik wil nu een gewoon witbrood maken, maar zonder bakblik, maar met pizzasteen. Kan ik alle stappen gewoon volgen alleen ipv het in een bakblik te stoppen het na de 2e rijs op een heten pizzasteen schuiven?<br /><br />Met vriendelijke groet,<br />MarkMarknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-40291612426117750842013-10-09T11:45:04.383+02:002013-10-09T11:45:04.383+02:00Beste Levine, een hele tijd geleden zei je: "...Beste Levine, een hele tijd geleden zei je: "Andreas: Teffmeel is glutenvrij en glutenvrij brood bakken is heel anders dan "gewoon" brood bakken. Ik heb er geen ervaring mee. Wie weet ga ik me er ooit nog eens in verdiepen :-)."<br /><br />Ben benieuwd.....brood bakken gaat me goed af, maar een lekker glutenvrij brood bakken is me nog niet gelukt hoor :( Gebruik van Norahttps://www.blogger.com/profile/00949417058118447908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-37947352208724513082013-09-06T12:51:50.725+02:002013-09-06T12:51:50.725+02:00Heb het brood nu 2x gebakken. 1x volgens dit recep...Heb het brood nu 2x gebakken. 1x volgens dit recept. En een keer alles maal 1,25 gedaan, omdat mijn bakvorm 30cm is (of moet ik wen andere factor hanteren?). Echter wordt bij mij het brood niet zo mooi hoog. Het rijst niet supergoed. Ik kneed ongeveer een kwartier in m'n kitchenaid. Ik bedenk me net dat ik de tweede keer de melk uit de koelkast heb toegevoegd. Het brood is wat compact, maar Jorannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-26223518184467280342013-06-25T07:23:15.308+02:002013-06-25T07:23:15.308+02:00@Anoniem: ik laat niets moedwillig weg! Je zult in...@Anoniem: ik laat niets moedwillig weg! Je zult in veel van mijn recepten geen suiker vinden. Suiker aan brooddeeg toevoegen hoeft echt niet. De gist krijgt z'n voedsel uit de koolhydraten in de bloem.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-56194653479976413632013-06-24T20:54:17.482+02:002013-06-24T20:54:17.482+02:00ik heb laatst het witbrood volgens recept gemaakt....ik heb laatst het witbrood volgens recept gemaakt. Ik heb echter wel suiker toegevoegd ondanks dat dit niet in het recept vermeld wordt. Naar mijn beste weten werkt gist alleen als er suiker toegevoegd wordt. Ik zou graag willen weten of de suiker moedwillig niet in het recept vermeld wordtAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-20588682341471361632013-02-24T22:24:56.446+01:002013-02-24T22:24:56.446+01:00Prima recept! ik heb het met speltbloem gebakken, ...Prima recept! ik heb het met speltbloem gebakken, min 15 gram melk, en het is een prima brood gewordenjollyhttps://www.blogger.com/profile/09478139826146551723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-80590069255962581392012-11-01T10:59:06.176+01:002012-11-01T10:59:06.176+01:00Hoi Levine,
Allereerst bedankt voor je inspireren...Hoi Levine,<br /><br />Allereerst bedankt voor je inspirerende site. Kom zeker regelmatig buurten. Nu een vraagje, je hebt het bij de tweede rijs over het afdekken van het bakblik met ingevet plastic folie.... hoe doe je dat? Word het deeg door de folie niet tegengehouden? Het zal toch wel over de rand heen rijzen of is dat nu juist niet de bedoeling?<br /><br />Ik ga in ieder geval lekker aan deMarcnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-70148177189956887442012-10-27T11:54:25.555+02:002012-10-27T11:54:25.555+02:00Ziet er heerlijk uit! Ik neem op vrijdag vaak wit ...Ziet er heerlijk uit! Ik neem op vrijdag vaak wit brood mee in mijn <a href="http://www.broodtrommelstore.nl" rel="nofollow">broodtrommel</a> lekker met kaas of worst echt heerlijk. Ik ga het ook een keer zelf proberen te maken!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12181076433417301606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-52456840953249046512012-10-11T00:54:52.710+02:002012-10-11T00:54:52.710+02:00In een siliconenvorm kan het inderdaad gebeuren da...In een siliconenvorm kan het inderdaad gebeuren dat het deeg niet kleurt, ik ben er geen fan van, niet voor cake, maar zeker niet voor brood.<br /><br />Je recept klopt niet helemaal, je gebruikt heel weinig vocht (53%) ten opzichte van de hoeveelheid bloem/meel. Ik gebruik minimaal 60% vocht. Dat zou voor 750 gram bloem/meel dus uitkomen op 450 gram. Zout zou 14 gram moeten zijn, droge gist ± 10Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-45324927666856178692012-10-08T11:32:25.964+02:002012-10-08T11:32:25.964+02:00Ik bak mijn brood in een siliconen cakevorm en in ...Ik bak mijn brood in een siliconen cakevorm en in een broodbakvorm van Kaiser (bij Blokker) met anti-aanbaklaag. Bij beide geeft het brood hetzelfde resultaat...<br /><br />Mijn ingrediënten zijn:<br />400 ml lauwwarm water<br />1 el zout<br />250 gram volkoren tarwemeel<br />500 gram bloem<br />1 el droge instant gist<br />1 el zonnebloemolie<br />Elinehttps://www.blogger.com/profile/08662621966814242409noreply@blogger.com