tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post7763474712278287100..comments2024-03-28T21:00:57.157+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Witte broodjes met polentaLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-38064449985535228612016-01-28T15:01:50.987+01:002016-01-28T15:01:50.987+01:00@Nanda: misschien bol je ze niet strak genoeg op o...@Nanda: misschien bol je ze niet strak genoeg op of laat je ze lang rijzen?Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-8115280275748944552016-01-28T13:30:28.953+01:002016-01-28T13:30:28.953+01:00Al verschillende keren geprobeerd bolletjes te bak...Al verschillende keren geprobeerd bolletjes te bakken. En op een of andere manier blijven ze bij mij altijd plat. De gewone broden gaan wel goed. Maar bolletjes helaas niet. Ze smaken echter wel goed. Dus de kids vinden het heel niet erg.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04491630906867124741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-72318281986354907212014-04-10T23:57:14.886+02:002014-04-10T23:57:14.886+02:00Dank je wel voor je antwoord. Dat zal nog een tijd...Dank je wel voor je antwoord. Dat zal nog een tijdje supermarktbollen blijven dus hahaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-13336629179004869682014-04-10T10:53:44.798+02:002014-04-10T10:53:44.798+02:00Ja, je kunt deeg niet zomasr laten staan. Als het ...Ja, je kunt deeg niet zomasr laten staan. Als het klaar is voor de volgende stsp dan moet je er ook mee verder gaan. Rijstijden in mijn recepten zijn indicaties. Rijstijden zijn afhankelijk van deegtemperatuur en ongevingstemperatuur. Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-46124369029878076762014-04-10T07:32:54.281+02:002014-04-10T07:32:54.281+02:00Is het erg als de eerste rijs langer duurt dan een...Is het erg als de eerste rijs langer duurt dan een uur? Mijn tijden thuis met de kinderen zijn zo dat de eerste rijs al snel een uur of twee duurt. <br /><br />Groetjes<br />ClaartjeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-56663755535742116702013-01-06T18:20:47.001+01:002013-01-06T18:20:47.001+01:00Saffiertje: het deeg moet juist soepel zijn en nie...Saffiertje: het deeg moet juist soepel zijn en niet stijf. Heb je alles nauwkeurig afgewogen op een weegschaal, dus ook het vocht? Heb je lang genoeg gekneed? Ook een wat stijver eeeg kan lucohtig brood opleveren.<br /><br />Als je een paar berichten omhoog gaat kun je lezen dat iemand juust plakkerig deeg had. Bloem kan verschillen, in die zin dat de ene bloem meer vocht kan opnemen dan de Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-4497348104686670052013-01-06T18:13:18.447+01:002013-01-06T18:13:18.447+01:00Vandaag de bolletjs gemaakt zijn wel heel erg lekk...Vandaag de bolletjs gemaakt zijn wel heel erg lekker, maar wel een stijf deeg waardoor het vaste bolletjes zijn en niet echt luchtig, klopt dit?saffiertjehttps://www.blogger.com/profile/10590536564731042841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-54363204370624575732011-11-10T08:36:46.426+01:002011-11-10T08:36:46.426+01:00Hallo Arden,
Gisteren deze bolletjes gemaakt met ...Hallo Arden,<br /><br />Gisteren deze bolletjes gemaakt met 50 gram maismeel en 50 gram maisgries i.p.v. 100 gram polenta. Het werd een nattig slap deeg, daar nog iets bloem bij gedaan en laten rijzen, maar met opbollen was het deeg toch nog te slap. Ik heb met bloem erbij toch bolletjes van weten te maken, maar ze zijn stug en 'glazig'' van binnen. Wat zou er verkeerd gaan? Het lukt Petra Wolthaushttps://www.blogger.com/profile/06217414056474304336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-74191472206392533062008-08-23T10:36:00.000+02:002008-08-23T10:36:00.000+02:00Hallo Arden,Ik denk dat het misschien aan mijn wee...Hallo Arden,<BR/><BR/>Ik denk dat het misschien aan mijn weegschaal gelegen heeft. Volgens mij heb ik er teveel olijfolie ingedaan en weegt mijn weegschaal niet nauwkeurig genoeg. Ik zou eens moeten kijken met hoeveel eetlepels 25ml overeenkomt.<BR/>Kan inderdaad best zijn dat de polenta iets minder vocht opneemt ook. Bij mij is het tamelijk grove polenta uit de natuurwinkel.<BR/><BR/>De Hildehttps://www.blogger.com/profile/07809227138520486345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-78289945408442569562008-08-22T21:20:00.000+02:002008-08-22T21:20:00.000+02:00Hoi Hilde,Ik had geen plakkerig deeg, het deeg was...Hoi Hilde,<BR/><BR/>Ik had geen plakkerig deeg, het deeg was niet plakkeriger dan van de zachte melkbollen van Lida. Maar ja, ik weet niet hoe dat deeg bij jouw is :-). Het kan aan de bloem liggen of aan de polenta, de ene soort neemt meer vocht op dan een andere soort. Als je ze nog een keer wilt maken neem dan iets minder vocht, bijv. 290 of 300 gram water. Je kunt dan altijd nog wat water Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-59752071209669035442008-08-22T20:33:00.000+02:002008-08-22T20:33:00.000+02:00Hoi Arden,Deze broodjes vandaag geprobeerd. Ik de...Hoi Arden,<BR/><BR/>Deze broodjes vandaag geprobeerd. Ik denk wel dat ik alles goed afgemeten heb, maar ik vond dit een heel plakkerig deeg. Ik heb er eigenlijk wel wat extra bloem moeten bijdoen. Is het een wat natter deeg dan vb. de zachte melkbollen van Lida ?<BR/><BR/>Ondertussen zijn ze gebakken en staan ze af te koelen. Ze zien er mooi uit. Ben benieuwd hoe ze smaken !<BR/><BR/>BedanktHildehttps://www.blogger.com/profile/07809227138520486345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-54897760537318969272008-08-16T11:02:00.000+02:002008-08-16T11:02:00.000+02:00Toevallig! Gisteren heb ik ook brood gebakken. We ...Toevallig! Gisteren heb ik ook brood gebakken. We gaan zondag op vakantie, dus we hebben onderweg iets lekkers te smullen.Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/17488529532838174556noreply@blogger.com