tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post7162529198442922354..comments2024-03-18T07:41:48.774+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Recept StokbroodLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger94125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-27996729530249055462019-05-01T11:37:04.162+02:002019-05-01T11:37:04.162+02:00Wat een super site is dit zeg! Ik heb hem via een ...Wat een super site is dit zeg! Ik heb hem via een Barbecue-site gevonden. De bedoeling is dat ik uiteindelijk op de pizzasteen in de barbecue broden ga bakken, maar ik ga eerst in de oven proberen. Ik heb een combistoomoven van Miele en hoef dan geen ovenschaal met water onderin te plaatsen, lijkt mij. Zou je me kunnen zeggen hoeveel % stoom ik kan toevoegen?Marleinhttps://www.blogger.com/profile/09183780804830889605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-48230117366952108752017-12-28T16:30:14.760+01:002017-12-28T16:30:14.760+01:00Als je deeg op een hogere temperatuur laat rijzen ...Als je deeg op een hogere temperatuur laat rijzen worden de rijstijden korter. Hoe lang of kort precies kan ik niet zeggen. Het deeg is altijd leidend. Rijstijden zijn afhankelijk van gebruikte hoeveelheid gist of desem, deegtemperatuur en omgevingstemperatuur.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-15597019357038478762017-12-27T16:12:14.624+01:002017-12-27T16:12:14.624+01:00Goedemiddag,
Het stokbrood ziet er super uit en i...Goedemiddag,<br /><br />Het stokbrood ziet er super uit en ik ga ze zeker bakken.Maar even een vraagje ik heb een oven die kan ik op de temperatuur zetten van 30 graden,maar hoelang zou het rijzen dan duren of blijven de tijden hetzelfde alvast bedanktAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-4127783971630247552017-10-26T13:54:53.974+02:002017-10-26T13:54:53.974+02:00Zelf gebruik ik speltmeel en voor dit recept heb i...Zelf gebruik ik speltmeel en voor dit recept heb ik 5% minder water gebruikt.<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16576389025163138211noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-21347704310002956442017-10-21T15:26:05.204+02:002017-10-21T15:26:05.204+02:00Levine,
Lang niets van me laten horen, sorry, ik ...Levine,<br /><br />Lang niets van me laten horen, sorry, ik moet weer eens een opfris cursus komen doen.<br />Maar ik zit met een vraag. We zijn net terug uit Vietnam en daar zijn ze dol op Banh Mi.<br />Een pistolet met een vulling van paté, komkommer, omelet, koreander, varkensvlees en een aantal sausen.<br />De Vietnamese pistolet is echter veel smeuïger/zachter dan de Franse versie… is het remihttps://www.blogger.com/profile/07351822714791000218noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-61307921186128299872016-12-30T17:33:50.795+01:002016-12-30T17:33:50.795+01:00Wat voor vormpjes bedoel je?Wat voor vormpjes bedoel je?Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-30870533510654967232016-12-30T14:06:28.518+01:002016-12-30T14:06:28.518+01:00Hoi,
We zijn er een beetje laat mee, maar wij wil...Hoi,<br /><br />We zijn er een beetje laat mee, maar wij willen graag nog een kerstdiner doen in 2016 ;)<br />Ik wil graag stokbrood maken, maar dan in leuke kerstvormpjes..<br />Kan dat ook met dit recept?Wietske Zwinkelsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-37422831435629826092015-11-04T00:15:54.907+01:002015-11-04T00:15:54.907+01:00Beste Nellie, in stokbrooddeeg wordt nooit melk ge...Beste Nellie, in stokbrooddeeg wordt nooit melk gebruikt, altijd water. Als je melk gaat gebruiken krijg je een heel ander brood.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-5294142533849184842015-11-02T15:56:45.907+01:002015-11-02T15:56:45.907+01:00Hallo,
Ik wil graag deze stokbroden gaan maken, i...Hallo,<br /><br />Ik wil graag deze stokbroden gaan maken, ik gebruik altijd bij wit brood melk i.p.v. water, is dat ook mogelijk bij dit recept.<br />Bij voorbaat hartelijk dank voor je antwoord<br /><br />P.S. Je hebt een super site, mijn complimenten.<br /><br /><br />Nellie SmidAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-28041433032084749372014-11-08T09:51:17.935+01:002014-11-08T09:51:17.935+01:00Ik heb gisteren met succes dit stokbrood gebakken ...Ik heb gisteren met succes dit stokbrood gebakken met speltbloem. Ik gebruikte de stokbroodvorm van Blokker en bakte twee wat grotere stokbroden. De onderkant was inderdaad nog wat zacht, maar als je het brood uit de vorm haalt en daarna ondersteboven nog 2 minuutjes in de hete oven terug legt, is dat ook opgelost! Voor het water onderin de oven, gebruik ik een goedkope ijzeren braadslede (Aldi).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-36749316541365766502014-07-20T20:54:55.992+02:002014-07-20T20:54:55.992+02:00Cheri: lastig om van afstand te zeggen waarom het ...Cheri: lastig om van afstand te zeggen waarom het niet lukt om een mooie korst te krijgen. Bak je op een steen en met boven en onderwarmte?Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-3711299784058248772014-07-20T20:02:24.851+02:002014-07-20T20:02:24.851+02:00Vandaag voor de tweede keer een recept uitgeprobee...Vandaag voor de tweede keer een recept uitgeprobeerd. Ik heb de krentenbollen gebakken, het volkorenbrood en vandaag de stokbroden. Het lukt allemaal,behoorlijk goed en is ook lekker alleen krijg ik zowel op het volkorenbrood als stokbrood niet zo een mooi korstje. Mijn volkorenbrood ziet er erg droog uit en de stokbrood is egaal en ook droog. Misschien te weinig vocht in de ovenschaal ????<br /Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-72072521616275865352014-06-02T14:13:17.157+02:002014-06-02T14:13:17.157+02:00Vandaag besloten stokbrood te maken en daarbij heb...Vandaag besloten stokbrood te maken en daarbij heb ik uw recept gevolgd.<br /><br />Ik heb geen echte oven,laat staan een broodbak-/pizzasteen. Gelukkig heb ik wel een combimagnetron en enige ervaring met broodbakken. <br /><br />De stokbroden zijn fantastisch gelukt! Dank u wel voor dit zeer duidelijke recept.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-72435519284677217722014-04-17T19:13:36.513+02:002014-04-17T19:13:36.513+02:00Je kunt beter tarwebloem kopen die geschikt is om ...Je kunt beter tarwebloem kopen die geschikt is om brood mee te bakken, te koop bij o.a. molens en via internet, bijvoorbeeld De Zuidmolen in Groesbeek en Bakkertje Thuis. Succes met bakken!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-25635214687679625742014-03-17T09:22:21.677+01:002014-03-17T09:22:21.677+01:00Hallo,
Wat een.leuke.site zeg! Ik.wil.graag wat d...Hallo,<br /><br />Wat een.leuke.site zeg! Ik.wil.graag wat dingen.bakken en.dit stokbrood.natuurlijk ook...maar wat ik mij afvroeg is bloem.van.de.aldi.en.lidl dus niet geschikt om ermee.te bakken? Eiwit is 10 gram per 100 gram. Dat is.zeker te weinig of.niet? Ik wil graag meteen.de juiste.bloem gebruiken, ben een ervaren bakster dus.hoop.dat dit.ook.gaat lukken.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-21183402403523780892014-02-17T00:49:54.345+01:002014-02-17T00:49:54.345+01:00Astrid: je kunt gewoon het recept volgen. Niet te ...Astrid: je kunt gewoon het recept volgen. Niet te lang kneden want spelt is kwetsbaarder dan tarwe. Vochtgehalte en hoeveelheid gist kan hetzelfde blijven. Dit deeg heeft 65,7% vocht. Je kunt het verlagen naar 63% als je dat prettiger vindt werken. Succes!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-3648582435486985382014-02-16T22:37:33.450+01:002014-02-16T22:37:33.450+01:00Hallo levine,
Dit stokbrood wil ik proberen.
Van ...Hallo levine,<br /><br />Dit stokbrood wil ik proberen.<br />Van speltbloem.<br />Het kneden wil ik aan de Panasonic overlaten.<br /><br />Moet ik dan 63% van het totale meel aan vocht gebruiken en hoeveel gist of maakt dat niet uit aangezien het in de oven wordt gebakken?<br /><br />Groet,<br />Astrid miesje1959https://www.blogger.com/profile/05769175229783222149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-12639130790504966892014-01-13T12:41:20.226+01:002014-01-13T12:41:20.226+01:00@Rene: nee, heb nog nooit een stokbrood gevuld van...@Rene: nee, heb nog nooit een stokbrood gevuld vanaf het laatste rijsproces. Afbakstokbroden maken: afbakken op lagere temperatuur, bijv. 150 gramden en dan de gewone tijd. Brood moet wel gaar worden, maar niet bruin. Dan afbakken op de gewone temperatuur.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-34788610628612914302014-01-09T01:05:19.339+01:002014-01-09T01:05:19.339+01:00Ik heb een tijdje geleden deze recept uitgeprobeer...Ik heb een tijdje geleden deze recept uitgeprobeerd, en heel goed gelukt, het was heeerlijk. Bedankt voor het recept!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-14741692805659979452013-12-08T23:55:16.617+01:002013-12-08T23:55:16.617+01:00Ik heb je stokbrood gezien en een pluim voor zowel...Ik heb je stokbrood gezien en een pluim voor zowel jjij als Susan. Ziet er heel mooi uit. Heb je ooit geprobeerd om stokbrood te vullen vanaf het laatste rijsproces? Ik wil namelijk zo iets proberen. Het zou mooi zijn als je al een voorbeeld had. En een vraagje mbt half afbakken Hoelang en hoe heet/warm?Alvast bedankt een succes verder. ReneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-87230539484289758402013-09-01T22:49:43.750+02:002013-09-01T22:49:43.750+02:00Liesbeth: van meel bak je bruin brood, dus de smaa...Liesbeth: van meel bak je bruin brood, dus de smaak en structuur wordt dan sowieso anders. Ik ken het 000 meel niet. Hoeveel eiwit zit erin?Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-16552224834166644532013-09-01T22:15:55.418+02:002013-09-01T22:15:55.418+02:00Kan het stokbrood ook gemaakt worden van triple ze...Kan het stokbrood ook gemaakt worden van triple zero meel? Liesbethhttps://www.blogger.com/profile/11111494405140657725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-67765880455601797732013-05-08T17:53:55.102+02:002013-05-08T17:53:55.102+02:00Leuk om te horen Marion!Leuk om te horen Marion!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-38909459502298932912013-05-08T17:36:46.815+02:002013-05-08T17:36:46.815+02:00Hoi Levine,
ik ben onderhand helemaal verslaafd a...Hoi Levine,<br /><br />ik ben onderhand helemaal verslaafd aan dit stokbrood, nu al een aantal keren gemaakt en het is steeds geweldig. Ook al een aantal andere recepten van je gemaakt en alles lukt gewoon perfect dankzij je geweldige beschrijvingen. Hsrtelijk dank en heel veel bakplezier<br />marionAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-25648404327815779792013-04-28T19:25:47.198+02:002013-04-28T19:25:47.198+02:00Vandaag dit recept voor de 1e keer gemaakt, met sp...Vandaag dit recept voor de 1e keer gemaakt, met speltbloem, in 1 woord geweldig!! Ik heb wel de 1e rijs 2 maal zolang laten duren, totdat het voldoende was gerezen, ik bak meer met spelt en daar is rijzen erg belangrijk. Kneden wat minder lang gedaan vanwege de spelt. Op een bakplaat gebakken want ik heb geen pizzasteen. Het brood was boven en onder heel erg knapperig en van binnen zacht en Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04715397601818791730noreply@blogger.com