tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post5315614527857083884..comments2024-03-28T21:00:57.157+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Brood met havervlokken en honingLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-82894016131819745702015-05-15T17:12:42.429+02:002015-05-15T17:12:42.429+02:00Bij mij bleef het deeg ook papperig, ik heb 35gr s...Bij mij bleef het deeg ook papperig, ik heb 35gr spelt toegevoegd tijdens het kneden en mijn aanrecht goed bestoven. Normaal gesproken gebruik ik daar kokosolie voor. Het deeg is nog aan de natte kant, maar liet zich wel vormen. Nog een half uurtje te gaan en dan afbakken. Ben benieuwd :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-48470841730873917342015-02-21T13:35:57.728+01:002015-02-21T13:35:57.728+01:00Dankjewel voor je snelle antwoord, ik ga dit brood...Dankjewel voor je snelle antwoord, ik ga dit broodrecept binnenkort maken en de hoeveelheid vocht leek me relatief hoog maar nu ik je antwoord heb gelezen ga ik vol vertrouwen het recept volgen :-)Kaisernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-32701949701012961022015-02-21T00:22:38.339+01:002015-02-21T00:22:38.339+01:00@Kaiser: ja, de verhoudingen kloppen. Er is nl. ni...@Kaiser: ja, de verhoudingen kloppen. Er is nl. niet 1 bakkersformule, ieder recept heeft zijn eigen formule. De enige constante factor in een bakkersformule is de hoeveelheid bloem/meel. Die is altijd 100%, de overige % kunnen variƫren. Karnemelk heeft ook een ander soortelijk gewicht dan water, daarom gebruik je er altijd meer van dan van water. De havervlokken nemen ook veel vocht op.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-46245319266183335012015-02-20T20:21:56.673+01:002015-02-20T20:21:56.673+01:00Hallo Levine, kloppen de verhoudingen wel? Er gaat...Hallo Levine, kloppen de verhoudingen wel? Er gaat veel meer water in dan de bakkersformule, ook met de havervlokken.Kaisernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-67954361208536628572015-01-11T15:06:09.210+01:002015-01-11T15:06:09.210+01:00Brood gemaakt met 115 gr volkoren meel en 200 gr b...Brood gemaakt met 115 gr volkoren meel en 200 gr bloem en roggevlokken ipv haver. Helaas vielen de vlokken van het brood bij het keren op een rooster.<br />Het trekken van een vliesje blijft lastig voor mij. Ik heb wel de temperatuur gemeten (27,5 graden) en het vliesje toen maar gelaten voor wat het was.Marlenehttps://www.facebook.com/profile.php?id=100008091796200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-162111813935924612014-09-14T10:13:40.875+02:002014-09-14T10:13:40.875+02:00Dank voor je snelle reactie! Ik ga hem zeker nog e...Dank voor je snelle reactie! Ik ga hem zeker nog een keer proberen te maken. De honing erin lijkt me heel lekker.<br />Groet,<br />JannekeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-66857921963617753862014-09-13T23:16:03.126+02:002014-09-13T23:16:03.126+02:00Volgende keer beetje vocht achterhouden. Je kunt h...Volgende keer beetje vocht achterhouden. Je kunt het altijd nog toevoegen tijdens het kneden. Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-73276343718065424652014-09-13T20:30:10.318+02:002014-09-13T20:30:10.318+02:00Waarschijnlijk heb ik iets fout gedaan maar het de...Waarschijnlijk heb ik iets fout gedaan maar het deeg bleef bij mij een natte brei. Dit terwijl ik het zelfs 15 minuten in de keukenmachine heb gekneed. Ik heb nu het deeg voor het vertrouwde volkorenbrood in de machine zitten. Die is ook heel lekker!Anonymousnoreply@blogger.com