tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post386979094624032700..comments2024-03-26T18:56:10.537+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Rozijnenbrood met kaneelspiraalLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-71122245993499313542020-02-10T09:37:56.439+01:002020-02-10T09:37:56.439+01:00hoi levine, lijkt me een heerlijk brood!
Maar kun ...hoi levine, lijkt me een heerlijk brood!<br />Maar kun je ivm de lange rijstijd ook de 3e rijstijd in de koelkast doen en de volgende dag bakken?<br />Alvast bedankt Tanja van Dijk<br />Tanja van Dijknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-45239828298085848802014-03-13T09:53:14.598+01:002014-03-13T09:53:14.598+01:00Hoi Levine,
Heel erg bedankt ! De sponge en deeg...Hoi Levine, <br /><br />Heel erg bedankt ! De sponge en deegmengsel staan inmiddels al 3 uur te rijzen. Ben heel benieuwd. <br />Groetjes, MarijkeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13105576634260379392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-75337826298816613272014-03-12T18:24:52.770+01:002014-03-12T18:24:52.770+01:00Marijke: je maakt met dit recept 2 broden, dus de ...Marijke: je maakt met dit recept 2 broden, dus de ene helft van de kaneelsuiker op het ene stuk deeg en de andere helft van de kaneelsuiker gebruik je voor het andere stuk deeg.<br />Met bakblik bedoel ik een bakplaat. Je bakt de broden op een bakplaat en niet op een rooster.<br />Succes met bakken!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-37288590957452271292014-03-12T16:14:48.593+01:002014-03-12T16:14:48.593+01:00Hallo Levine,
Ik wil dit brood morgen gaan maken,...Hallo Levine,<br /><br />Ik wil dit brood morgen gaan maken, maar heb nog even een vraagje. Er staat bestrooi met de helft van de kaneelsuiker, waar gebruik je de andere helft voor ? Kan ik namelijk niet terug vinden. <br />En er staat ook dat je bij het laatste half uur van de rijs de oven moet voorverwarmen met een bakblik ? Het bakblik met brood ?? Alvast bedankt ! En super site ! Ben helemaalMarijkenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-86697003717087825102013-06-15T18:15:30.153+02:002013-06-15T18:15:30.153+02:00Inderdaad de hele dag bezig geweest, maar ik ben o...Inderdaad de hele dag bezig geweest, maar ik ben ontzettend tevreden. Het brood is niet te zoet en heeft een goede structuur van binnen. Moeilijk vanaf te blijven.Laurennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-64510937364364448732013-02-06T21:20:49.841+01:002013-02-06T21:20:49.841+01:00Ik heb vandaag dit brood gemaakt. Ik ben vanmorgen...Ik heb vandaag dit brood gemaakt. Ik ben vanmorgen om 9:00 uur begonnen en om 19:00 uur kwam het uit de oven! Inmiddels geproefd en het is GODDELIJK! Ik neem zo nog een sneetje! ;-))Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-30532227612851580592012-09-29T18:11:04.959+02:002012-09-29T18:11:04.959+02:00Dank je wel voor het snelle antwoord. Ik ga dan ma...Dank je wel voor het snelle antwoord. Ik ga dan maar weer voor gewoon ouderwets kijken en kloppen. Dat werkt bij mij prima :-)Lizbroodmolenhttps://www.blogger.com/profile/09397130379916161787noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-29231953277904983272012-09-29T02:24:45.499+02:002012-09-29T02:24:45.499+02:00Liz: je kunt zo'n digitale thermometer niet me...Liz: je kunt zo'n digitale thermometer niet meebakken, dan zou hij smelten. Er zijn ook digitale kernthermometers te koop met een draadje, die kunnen tijdens het bakken wel in de oven, bijvoorbeeld bij vlees, maar die kun je niet bij brood gebruiken. Ik controleer de temperatuur van het brood pas tegen het einde van de baktijd. Laat het brood dan gewoon in de oven staan en steek de Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-54947226877855011282012-09-28T09:31:21.513+02:002012-09-28T09:31:21.513+02:00Dag Levien, ik ga komend weekend dit brood eens ba...Dag Levien, ik ga komend weekend dit brood eens bakken, het ziet er zo leuk en lekker uit. Ik heb nog nooit een thermometer gebruikt en mijn vraag is dus: zet je die interne thermometer - zoals op de foto bij dit recept - tijdens of na het bakken in het brood? Dank voor je antwoord.Lizbroodmolenhttps://www.blogger.com/profile/09397130379916161787noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-49474102108250994042011-06-09T16:16:49.143+02:002011-06-09T16:16:49.143+02:00echt helemaal te gek zo'n overheerlijke brood....echt helemaal te gek zo'n overheerlijke brood.<br /><br />heb hem vorig jaar ook geprobeerd te maken .het smaakte heerlijk.estherhttp://esther1978.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-76152173859223713902010-04-08T14:12:47.483+02:002010-04-08T14:12:47.483+02:00Je kunt de melkpoeder ook weglaten. De smaak zal d...Je kunt de melkpoeder ook weglaten. De smaak zal dan iets minder vol worden.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-21150866459309153792010-04-01T15:53:58.062+02:002010-04-01T15:53:58.062+02:00ik ben zooo verzot op rozijnenbrood,
spijtig genoe...ik ben zooo verzot op rozijnenbrood,<br />spijtig genoeg heb ik geen melkpoeder,door wat kan ik het vervangen,of mag die weg uit het recept?? dank jeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-72833646024515675332009-07-08T19:22:19.561+02:002009-07-08T19:22:19.561+02:00Wouw, wat een heerlijke variant van het krentenbro...Wouw, wat een heerlijke variant van het krentenbrood. Hij is erg goed gelukt en in de smaak gevallen. Dit recept gaat zeker in het mapje aanraders :).Gerdynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-59966800810859336512009-06-15T23:50:49.163+02:002009-06-15T23:50:49.163+02:00Hallo Rijk, als het brood te droog is dan de volge...Hallo Rijk, als het brood te droog is dan de volgende keer iets korter bakken. De vulkaanmethode kan je vergelijken met het maken van een sponge of voordeeg. Alleen bij de methode van Rose komt de rest van de bloem er direct bovenop. Door eerst een sponge te maken wordt het brood lekkerder/meer smaak. Zie ook bijvoorbeeld het Vienna Bread: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2006/09/Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-56285762815071297742009-06-11T16:17:15.231+02:002009-06-11T16:17:15.231+02:00Goed gelukt en erg lekker maar misschien een beetj...Goed gelukt en erg lekker maar misschien een beetje droog. Wel een kwestie van goed plannen: Ik deed om half één 's nachts het brood in de oven om nog af te bakken ivm alle lange rijstijden. Toch ben ik benieuwd waarom deze vulkaanmethode wordt gebruikt. Weet jij dat misschien, Arden? Zou het een verschil maken om het op de "normale" wijze te laten rijzen? Vriendelijke groet, RijkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-41212055243213536152009-06-08T21:50:00.149+02:002009-06-08T21:50:00.149+02:00Jeetje, dit ziet er wel geweldig lekker uit zeg! D...Jeetje, dit ziet er wel geweldig lekker uit zeg! Dit wil ik toch wel een keer gaan proberen :)<br /><br />Ik zet je site tussen mijn linkjes zodat ik je makkelijk terug kan vinden ;)<br /><br />Groetjes GonnyCherryFizzhttp://cherryfizz.nlnoreply@blogger.com