tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post2319999935892999871..comments2024-03-29T10:49:54.629+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Bruin broodLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger64125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-85484314052607783732019-01-20T15:59:16.851+01:002019-01-20T15:59:16.851+01:00Hallo Levine, kan ik in plaats van karnemelk ook k...Hallo Levine, kan ik in plaats van karnemelk ook kefir gebruiken? Centinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-33263125446774635392018-02-17T15:32:17.084+01:002018-02-17T15:32:17.084+01:00Hallo
Dit bruin brood lukt fantastisch en smaakt ...Hallo<br /><br />Dit bruin brood lukt fantastisch en smaakt heerlijk. Nu zou ik er eigenlijk 2 tegelijk willen bakken en 1 invriezen.<br />Moet ik dan gewoon alles met dubbele hoeveelheid in een keer kneden en daarna halveren? Kunnen ze met zn tweeen tegelijk in de oven met dezelfde aangegeven tijden?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-59889516626214502932017-12-29T00:48:50.118+01:002017-12-29T00:48:50.118+01:00Rond de 21 graden ja.Rond de 21 graden ja.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-78546847951593632682017-12-28T20:27:50.253+01:002017-12-28T20:27:50.253+01:00Wat versta je onder kamertemperatuur, 21 graden?Wat versta je onder kamertemperatuur, 21 graden?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-67542656329161753722017-12-04T18:21:14.405+01:002017-12-04T18:21:14.405+01:00Ondanks dat het deeg na het kneden heel erg plakke...Ondanks dat het deeg na het kneden heel erg plakkerig was, is het uiteindelijk toch een verrukkelijk en luchtig brood geworden.<br />Heb je misschien nog een idee waarom het deeg na het mixen zo plakkerig was?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-48435510209445101532016-07-13T18:29:36.269+02:002016-07-13T18:29:36.269+02:00Wat leuk om te horen :-). En oefening baart kunst....Wat leuk om te horen :-). En oefening baart kunst. Brood bakken is inderdaad verslavend, heb er al jaren last van ;-).Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-78140082760561390142016-07-11T06:52:46.823+02:002016-07-11T06:52:46.823+02:00Hoi Levine,
Wat een geweldige site heb je! Via de...Hoi Levine,<br /><br />Wat een geweldige site heb je! Via de Facebook page "thuis brood bakken" ben ik hier gekomen. <br />Ik ben een beginneling en heb nu zo'n 5/6 keer dit bruinbrood gebakken. Ik woon in Amerika en vond de tips erg handig. Ik gebruik dus azijn met melk en de Barley Malt Syrup, ook vervang ik mijn suiker voor honing. Het gaat iedere keer een stukje beter en nu ik Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-90105461978901498932016-01-21T21:50:36.889+01:002016-01-21T21:50:36.889+01:00Zonder precies recept en werkwijze kan ik daar nie...Zonder precies recept en werkwijze kan ik daar niet zoveel over zeggen. Kan verschillende oorzaken hebben, bijv. recept klopt niet, te kort gekneed, te lang of te kort laten rijzen.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-23423152246938506862016-01-21T19:42:13.082+01:002016-01-21T19:42:13.082+01:00Hallo,levine ik heb nu voor de derde keer bruin br...Hallo,levine ik heb nu voor de derde keer bruin brood gebakken,iedere keer meerdere soorten meel gebruikt in verschillende verhoudingen,de smaak is iedere keer goed, brood met een lekkere bite,<br />maar het blijft veel de plat <br />,wat doe ik fout ,heb jij daar een oplossing voor,<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-81218878887062368572015-12-22T20:58:49.664+01:002015-12-22T20:58:49.664+01:00Bedankt voor je reactie, zal van de week nog eens ...Bedankt voor je reactie, zal van de week nog eens een poging ondernemen :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-8487056429821261332015-12-21T23:53:15.098+01:002015-12-21T23:53:15.098+01:00@Stefan: een hete lucht oven droogt het brood meer...@Stefan: een hete lucht oven droogt het brood meer uit en je moet de temperatuur ± 20 graden lager instellen dan voor boven- en onderwarmte. Kan ook komen doordat het deeg niet lang genoeg gekneed is. Oefening baart kunst :-).Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-37888398739617858972015-12-21T19:29:58.862+01:002015-12-21T19:29:58.862+01:00Sinds kort ook aan het bakken geslagen en gisteren...Sinds kort ook aan het bakken geslagen en gisteren dit bruin brood recept geprobeerd. Op zich was alles aardig gelukt, enkel was het brood wat kruimelig, droog uitgevallen. Kan dit komen door het te lang in de oven heeft gestaan (heb hetelucht oven), heb me wel aan de opgegeven tijden gehouden. Of toch het deeg niet genoeg gekneed? Kneed namelijk met de hand.<br /><br />Groetjes,<br />StefanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-2817534822382370372015-04-19T10:41:31.836+02:002015-04-19T10:41:31.836+02:00Graag gedaan Patricia :-). Je kunt het moutmeel oo...Graag gedaan Patricia :-). Je kunt het moutmeel ook weglaten zonder er iets voor in de plaats toe te voegen.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-64266609127036466232015-04-19T09:24:18.073+02:002015-04-19T09:24:18.073+02:00Hoi Levine, ik heb geen gemakkelijke etertjes in h...Hoi Levine, ik heb geen gemakkelijke etertjes in huis zoals ik al eerder vermeldde. Dat uientaartje is een blijvertje, maar dit brood ook. Ik had geen moutmeel en ipv dat heb ik roggemeel gebruikt. Ze vonden het heerlijk! Dank je wel voor deze recepten!!!<br /><br />Groetjes patriciaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-84378617098736400212015-03-15T13:13:17.740+01:002015-03-15T13:13:17.740+01:00Hallo Chrysza, je kunt het ook kopen bij de Zuidmo...Hallo Chrysza, je kunt het ook kopen bij de Zuidmolen. Ik heb het veranderd in de tekst.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-44741539188840487112015-03-15T07:54:46.597+01:002015-03-15T07:54:46.597+01:00Hoi Levine,
Echt een super blog, ik bak met heel ...Hoi Levine, <br />Echt een super blog, ik bak met heel veel plezier je broden!<br />Een vraagje: je schrijft dat het Bakkertje Thuis maltpoeder verkoopt, maar helaas zijn ze per januari j.l. gestopt. Weet je andere plekken waar ze dit verkopen? Ik heb wel een plek gevonden waar ze moutextract poeder verkopen, maar is dit hetzelfde? En dit is per kilo, lijkt me vrij veel..<br />Groetjes, ChrisAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18174340144871296649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-17066667751636222322014-10-28T09:42:12.566+01:002014-10-28T09:42:12.566+01:00Hallo Levine,
Ik heb dit deeg gisteren gebruikt o...Hallo Levine,<br /><br />Ik heb dit deeg gisteren gebruikt om bolletjes van te bakken en ook deze bolletjes smaken heerlijk! Wat ik me afvraag is of ik alle recepten voor hele broden ook kan gebruiken om bolletjes van te maken (ik maak liever bolletjes of puntjes) dan een heel brood. Of moet ik om bolletjes te maken toch nog iets toevoegen of weg laten?<br /><br />Alvast bedankt en groetjes van Judithnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-1415284206638739962014-08-26T23:41:56.969+02:002014-08-26T23:41:56.969+02:00@Sandra: ja, dat kan. Succes met bakken!@Sandra: ja, dat kan. Succes met bakken!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-82159834616894232842014-08-26T08:36:23.714+02:002014-08-26T08:36:23.714+02:00Hoi Levine,
Kan ik het meel en bloem ook vervange...Hoi Levine,<br /><br />Kan ik het meel en bloem ook vervangen voor speltmeel en speltbloem. <br /><br />Groetjes SandraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-39287994705547171732014-03-07T08:59:41.885+01:002014-03-07T08:59:41.885+01:00Hallo Arden, ik woon in indonesie en heb regelmati...Hallo Arden, ik woon in indonesie en heb regelmatig brood gemaakt. Het is erg moeilijk oftewel onmogelijk om allerlei soorten meel te krijgen. Ik heb bruin brood geprobeerd te maken van gewoon tarwemeel met zemelen. Kun ke me vertellen wat de verhouding meel en zemelen ongeveer moet zijn om gewoon bruin brood te krijgen, of om varianten te maken, en of er dan ekstra ingredienten toegevoegd moetenCHAZhttps://www.blogger.com/profile/00424054168698271343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-13941426378145306632013-09-15T13:42:22.992+02:002013-09-15T13:42:22.992+02:00@Carmen: ja hoor, kan. Succes!@Carmen: ja hoor, kan. Succes!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-11317206766948861272013-09-11T21:43:13.869+02:002013-09-11T21:43:13.869+02:00Dag levine,
Zou het brood ook lukken met 350 vol...Dag levine, <br /><br />Zou het brood ook lukken met 350 volkoren en 150 bloem of zelfs 400 om 100? Mijn 100% volkoren broden blijven nog mislukken (te compact). Dus probeer ik nu om een zo ideaal mogelijk broodje te maken. Je recept zoals hierboven is erg goed gelukt en zo smakelijk! Vandaar dat ik hoop dat ik het aan kan passen. (Proberen kan ook, maar weer mislukt is zo zonde van de Carmennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-79493031495602060242013-08-01T03:21:10.504+02:002013-08-01T03:21:10.504+02:00Hi Levine,
I cannot understand dutch but have bee...Hi Levine,<br /><br />I cannot understand dutch but have been searching high and low for bruinbrood recipe. i roughly translated your recipe and did it immediately. but my bread color is not as brown as yours. i used malt syrup (30g) instead of moutpoeder (malt powder i assumed). may i know what is moutpoeder? is it the barley malt powder? i checked online that it is rather light in color. tried Yasminhttps://www.blogger.com/profile/10916400980943066914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-4780138174168553412013-05-25T09:16:58.978+02:002013-05-25T09:16:58.978+02:00@Levine: dank je wel! Ga het vlgd week eens uittes...@Levine: dank je wel! Ga het vlgd week eens uittesten.ariannehttps://www.blogger.com/profile/07250613315274706811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-76021006611739080242013-05-25T00:52:53.232+02:002013-05-25T00:52:53.232+02:00@Yvonne: als je in plaats van droge gist verse wil...@Yvonne: als je in plaats van droge gist verse wilt gebruiken vermenigvuldig je de hoeveelheid droge gist met 2,5 - 3. Ik gebruik droge gist omdat je dat veel langer goed kunt houden en het is makkelijker te verkrijgen. Bedankt voor de complimenten :-).Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.com