tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post2091419386039617012..comments2024-03-26T18:56:10.537+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: SuikerbroodLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger48125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-59992000520812351602024-01-27T21:43:36.200+01:002024-01-27T21:43:36.200+01:00Ha Pieter, wat leuk om te horen :-). Ha Pieter, wat leuk om te horen :-). Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-83859557506186279352024-01-08T21:52:38.318+01:002024-01-08T21:52:38.318+01:00Hiervan heb ik ondertussen meer dan 100 stuks geba...Hiervan heb ik ondertussen meer dan 100 stuks gebakken, ben de tel kwijt. Ondertussen het recept wel iets aangepast (20% desem, meer suiker, meer melk en door de kaneelsuiker rollen), maar de basis lag hier. Dus dank!! Groet, PieterAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-89796537509833253272022-02-24T09:29:49.265+01:002022-02-24T09:29:49.265+01:00Gisteren dit brood voor de tweede keer gebakken. E...Gisteren dit brood voor de tweede keer gebakken. Erg smakelijk, maar met twee broodjes en 30 minuten op 200 graden geen hete lucht, lijkt me het nog net niet helemaal goed gaar gebakken. Wel een mooie kleur overigens. Welke kerntemperatuur zou ik de volgende keer moeten controleren om zeker te zijn van een mooi baksel?Jeannettenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-2776997715455819992020-02-06T16:59:16.571+01:002020-02-06T16:59:16.571+01:00Vandaag voor het eerst dit suikerbrood gebakken. H...Vandaag voor het eerst dit suikerbrood gebakken. Het recept 1,5 keer genomen en in 2 broodblikken gedaan. De eerste is al op! Ik ddnk dat ik ze elke week mag gaan bakken!Evertjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-83166644376782766682018-04-22T18:33:38.153+02:002018-04-22T18:33:38.153+02:00Overheerlijk! Ik zou alleen wat meer kaneelsmaak a...Overheerlijk! Ik zou alleen wat meer kaneelsmaak aan het brood willen. Volgende keer gaat er meer in :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-31480128010015612912017-12-21T07:56:33.761+01:002017-12-21T07:56:33.761+01:00Dit suikerbrood al eerder gebakken. En nu kwamen d...Dit suikerbrood al eerder gebakken. En nu kwamen de kinderen met het verzoek om het alsjeblieft, alsjeblieft te bakken voor het kerstdiner op school vanavond. Dus ik weet wat me te doen staat vandaag.<br />Geweldig toch als je brood zo op prijs wordt gesteld!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04491630906867124741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-72750079445086665932017-06-21T23:12:51.125+02:002017-06-21T23:12:51.125+02:00Hi Ingrid, leuk te horen dat je dit brood gebakken...Hi Ingrid, leuk te horen dat je dit brood gebakken hebt. Ik gebruik voor dit brood alleen Amerikaanse patent. Amerikaanse patent = tarwebloem (met een iets hoger eiwitgehalte).Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-73036215778295236402017-06-21T23:09:02.971+02:002017-06-21T23:09:02.971+02:00Hoi Levine, heb dit brood eerder ge bakken met gro...Hoi Levine, heb dit brood eerder ge bakken met grote tevredenheid. Na een bezoek aan de molen een zak Amerikaanse patent meegenomen en vandaag maar eens uitgeprobeerd. Ik heb 250 g tarwebloem met 250 g Amerikaanse Patent gebruikt en het resultaat was geweldig. Ook een handje heel fijngehakte geconfijte citroenschil (bij gebrek aan verse zest) maakt het brood nog lekkerder.<br />Gebruik jij 100% Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-54772551042587084342017-04-26T11:13:46.518+02:002017-04-26T11:13:46.518+02:00Zeer goed gelukt, had naar verhouding wel meer gis...Zeer goed gelukt, had naar verhouding wel meer gist gebruikt, anders is het met speltbrood te 'zwaar'Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07769022813518651271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-37590120190036026562017-04-15T17:57:46.630+02:002017-04-15T17:57:46.630+02:00Ja hoor, dat kan. Bakze!Ja hoor, dat kan. Bakze!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-70725563376806944172017-04-15T07:55:36.801+02:002017-04-15T07:55:36.801+02:00Is dit brood ook te maken met speltbloem?Is dit brood ook te maken met speltbloem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-49219145280623302842016-03-02T14:12:17.793+01:002016-03-02T14:12:17.793+01:00Bedankt voor je recept. Na een mislukte poging van...Bedankt voor je recept. Na een mislukte poging van een ander recept kwam ik bij die van jou uit. Ik heb hem gemaakt met bruine kandij en iets meer kaneel. Het brood is als sneeuw voor de zon verdwenen en t was heerlijk! De tweede is in de maak :-)<br /><br />SilviaSilvia Siemonsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-86603331389697200902015-11-23T01:53:03.758+01:002015-11-23T01:53:03.758+01:00Oven minder warm zetten en de broden evt. ook afde...Oven minder warm zetten en de broden evt. ook afdekken. Succes!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-51412961685633968852015-11-22T12:55:11.760+01:002015-11-22T12:55:11.760+01:00Bedankt voor het recept.
Als ik er 1 groot brood v...Bedankt voor het recept.<br />Als ik er 1 groot brood van maak en die 25 minuten in de oven zet op 200 graden dan wordt de bovenkant al een beetje zwart en in de onderkant en zijkant wordt de suiker hard en plakkerig. Zoals je het ook ziet in de supermarkt, niet zo lekker dus. Hoe zorg ik er voor dat ook de buitenkant zacht en soepel blijft?<br />Oven minder warm zetten? Afdekken met folie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-19516923088976779192015-10-26T00:30:28.149+01:002015-10-26T00:30:28.149+01:00@Anita: is eigenlijk niet te vervangen door iets a...@Anita: is eigenlijk niet te vervangen door iets anders omdat de smaak dan heel anders wordt. Als je het toch wilt vervangen zou ik agavestroop of honing gebruiken.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-5230920320083752942015-10-25T10:57:59.548+01:002015-10-25T10:57:59.548+01:00Ik zag al eerder de vraag voorbij komen ...maar ge...Ik zag al eerder de vraag voorbij komen ...maar geen antwoord, is de gembersiroop vervangbaar door honing of iets anders...of misschien helemaal weglaten uit recept.<br /><br />groetjes AnitaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-25779112808475337262015-10-10T23:06:48.238+02:002015-10-10T23:06:48.238+02:00Precies je recept gevolgd en twee perfecte suikerb...Precies je recept gevolgd en twee perfecte suikerbroden uit mijn oven getoverd. dankjewel voor het receptzoete-uurtjeshttps://www.blogger.com/profile/00681338001807718991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-65915653109997398392015-09-02T20:53:20.874+02:002015-09-02T20:53:20.874+02:00Dag Levine,
Al een tijdje kijk ik met plezier rond...Dag Levine,<br />Al een tijdje kijk ik met plezier rond op je blog en heb je boek inmiddels in bezit. Leerzaam en heel uitnodigend om mee aan de slag te gaan. <br />Mijn "dagelijks brood" komt inmiddels uit eigen oven en ook dit recept voor suikerbrood gaf een heerlijk resultaat. Dank voor je mooie blog en duidelijke uitleg!Antoinettenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-44674362454139095202015-08-04T12:12:05.502+02:002015-08-04T12:12:05.502+02:00@Maaike: als het deeg warm is en je kneed lang om ...@Maaike: als het deeg warm is en je kneed lang om de suikerparels door het deeg te krijgen kan het zijn dat de suiker gaat smelten en dan wordt het deeg kleveriger.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-3616810227563384522015-07-27T17:54:23.231+02:002015-07-27T17:54:23.231+02:00vandaag het suikerbrood gemaakt. Maar nadat de vul...vandaag het suikerbrood gemaakt. Maar nadat de vulling er Door ging had ik 2 hoopjes super kleverig deeg waar niks mee te beginnen was. heb er maar axtra bloem Door heen gemengd Odat het nog te vormen was. wat heb ik verkeerd gedaan?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00390351920094681030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-62804525325195827732015-06-11T00:05:53.985+02:002015-06-11T00:05:53.985+02:00Leuk om te horen Patricia!Leuk om te horen Patricia!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-31875929835895368102015-06-10T23:21:05.656+02:002015-06-10T23:21:05.656+02:00Vanmorgen gemaakt. Gemakkelijk te dien. Ik had zee...Vanmorgen gemaakt. Gemakkelijk te dien. Ik had zeer tevreden 'klanten' vandaag.<br />Voor herhaling vatbaar.<br />groetjes PATRICIAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-89266255048424676272015-03-22T10:51:02.253+01:002015-03-22T10:51:02.253+01:00Hallo Levine,
Eindelijk heb ik de parelsuiker gev...Hallo Levine,<br /><br />Eindelijk heb ik de parelsuiker gevonden bij mijn in de buurt de Boxtelse Watermolen <br />En natuurlijk meteen gemaakt ik heb gekozen voor de middelgrote van de parels welke gebruik jij?<br />Zelf heb ik nog 50 gram actieve zuurdesem en 6 gr gist erbij gedaan.<br />Ik vond het jammer om een gedeelte van mijn starter voor het verversen weg te gooien vandaar.<br /><br />Dees https://www.blogger.com/profile/07796963868687548099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-86334768409507777432015-03-19T19:14:55.196+01:002015-03-19T19:14:55.196+01:00Hallo, ik ben begonnen met het maken van een zuurd...Hallo, ik ben begonnen met het maken van een zuurdesemstarter en dacht hier een suikerbrood mee te maken. De smaak is wel goed maar er zat geen lucht in... Heb je misschien tips om met een zuurdesem ook suikerbrood te kunnen maken?<br />Groetjes PattyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-58584490736376102202014-12-19T13:17:46.524+01:002014-12-19T13:17:46.524+01:00Beste Ellen, goed om te horen dat de suikerbroden ...Beste Ellen, goed om te horen dat de suikerbroden zo goed in de smaak zijn gevallen en dank voor de complimenten. Veel bakplezier!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.com