tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post2081765290274951307..comments2024-03-29T10:49:54.629+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Zuurdesembrood met hazelnoten, rozijnen en krentenLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-62224749953675978952013-09-29T11:53:46.480+02:002013-09-29T11:53:46.480+02:00In dit recept staat bij het gist in de ingrediƫnte...In dit recept staat bij het gist in de ingrediƫntenlijst: "optioneel, als je het weglaat zijn de rijstijden langer".<br />Ik wil geen gist gebruiken, maar heb geen idee hoe de rijstijden dan zouden moeten zijn. Is dat dan bijvoorbeeld hetzelfde als in het recept Desembrood met gedroogde vijgen en noten? Dus met stretch & fold enz.?<br /><br />Vriendelijke groet,<br />YvonneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-62219123148259341962013-08-28T11:56:20.009+02:002013-08-28T11:56:20.009+02:00Ik bak al sinds medio jaren zeventig zuurdesembroo...Ik bak al sinds medio jaren zeventig zuurdesembrood en kneedde dat met hand. <br />Recentelijk ontdekte ik dat je ook mooi brood kunt bakken zonder enig desem of gist.<br />Ik maak een papje van volkoren meel en meng dat goed. (Handmixer.)<br />In drie of vier stappen, gedurende de dag, voeg ik telkens meel toe en meng dat, weer met de mixer, behalve de laatste fase, die kneed ik met de hand, Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-74733032567267909282013-07-05T17:10:56.426+02:002013-07-05T17:10:56.426+02:00Heel makkelijk: je neemt 15 gram van je desem en j...Heel makkelijk: je neemt 15 gram van je desem en je ververst dat in de verhouding 100:60. Het extra vocht in de 15 gram is verwaarloosbaar.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-8165589852374257002013-07-05T16:16:05.777+02:002013-07-05T16:16:05.777+02:00Ben er helemaal klaar voor, maar kan je me vertell...Ben er helemaal klaar voor, maar kan je me vertellen hoe snel ik een desem van 100% naar 60% hydratatie kan omtoveren.Sennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-14950832122800003032013-03-23T02:59:53.599+01:002013-03-23T02:59:53.599+01:00@Wouter: bedankt voor je reactie en leuk dat je mi...@Wouter: bedankt voor je reactie en leuk dat je mijn desemrecepten maakt :-).Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-63013759484449165332013-03-18T22:34:55.136+01:002013-03-18T22:34:55.136+01:00Ben jaren zelfstandig bakker geweest maar nooit aa...Ben jaren zelfstandig bakker geweest maar nooit aan het echte zuurdesem toe gekomen want het draaide altijd om tijd, nu ben ik vutter en maak regelmatig jou recepten super<br />bakker wouter vd molenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-88101505894656504582012-08-31T18:20:08.067+02:002012-08-31T18:20:08.067+02:00Deze reactie is verwijderd door de auteur.Kelly @ Kell's Kitchenhttps://www.blogger.com/profile/03554239781294712529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-51395661037977630332012-07-05T17:04:10.605+02:002012-07-05T17:04:10.605+02:00Dat ziet er prima uit. Heb er zin an.Dat ziet er prima uit. Heb er zin an.Keukenrenovatiehttp://wolters-renovatie-keukens.nl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-75000983105247477352012-05-15T07:07:41.765+02:002012-05-15T07:07:41.765+02:00ik begrijp niet hoe je erbij komt dat je desem weg...ik begrijp niet hoe je erbij komt dat je desem weg moet gooien voor je het gaat voeden.<br />dat heb ik nooit gedaan.<br />ik hou gewoon kleine hoeveelheden desem met 100% hydratie, en voed dan desemgewicht /water/ meel dus 1:1:1, gebruik daarvan dan in het brood wat ik nodig heb, zet de rest in koelkast.<br />elke keer voor ik ga bakken voed ik het de avond tevoren en volgende morgen klaar voorBertihttps://www.blogger.com/profile/07840128195164925234noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-67574039296971065052012-05-04T01:42:56.906+02:002012-05-04T01:42:56.906+02:00Tesse: juist die koekkruiden maken dat brood helem...Tesse: juist die koekkruiden maken dat brood helemaal af, volgende keer met maken dus :-)Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-24374227186130977392012-05-04T01:28:14.066+02:002012-05-04T01:28:14.066+02:00Ja heb ik al gedaan, maar ik had de koekkruiden we...Ja heb ik al gedaan, maar ik had de koekkruiden weggelaten, was bang dat het zonde zou zijn. Leek natuurlijk des te meer op dit brood, maar ik denk dat ik de koekkruiden toch een keer een kans moet geven.tessehttps://www.blogger.com/profile/15293268973208329704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-32932891010588753002012-05-04T00:48:17.183+02:002012-05-04T00:48:17.183+02:00Tesse: als je dit een lekker brood vindt moet je b...Tesse: als je dit een lekker brood vindt moet je beslist ook dit brood eens proberen: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/04/zuurdesembrood-met-rozijnen-pecannoten.htmlLevinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-44228701090098150142012-05-03T21:32:25.920+02:002012-05-03T21:32:25.920+02:00Dit is tot nu toe absoluut mijn lievelingsbrood, i...Dit is tot nu toe absoluut mijn lievelingsbrood, ik heb het nu een paar keer gemaakt in verschillende varianten. Het meest succes had ik met die waarbij ik de helft van de bloem door ongeveer 175 gr volkorenmeel en 50 gram roggemeel verving, en een deel van de rozijnen en krenten door gedroogde vijgen en abrikozen. gezond maar net een taartje!tessehttps://www.blogger.com/profile/15293268973208329704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-7020782543418623872011-09-03T17:16:49.543+02:002011-09-03T17:16:49.543+02:00@Rijk: dat gaat niet alleen op voor mijn oven maar...@Rijk: dat gaat niet alleen op voor mijn oven maar voor iedere oven. Algemeen gegeven: je moet de temperatuur als je de hete luchtstand van een oven gebruikt 20 graden lager zetten dan in een oven met boven- en onderwarmte, ik wil die woei van de hete lucht niet over mijn brooddeeg. Ik bak nooit met hete lucht, altijd met onder- en bovenwarmte. Voor al de recepten op mijn weblog geldt dus dat de Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-66764949832338951052011-09-03T10:29:37.344+02:002011-09-03T10:29:37.344+02:00Goedemorgen Arden. Ik geloof dat mijn 2 zuurdesems...Goedemorgen Arden. Ik geloof dat mijn 2 zuurdesems er vandaag aan toe zijn......... Nu heb ik alleen net in een andere post van je gelezen dat bij een hete lucht oven de warmte 20 graden minder moet zijn dan in jouw oven. Dit wil ik even verifieren voordat ze de oven in gaan. Zou jammer zijn van 3 weken voorbereiding....Groet, RijkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-91827584766043230122011-07-30T13:11:46.573+02:002011-07-30T13:11:46.573+02:00Bedankt voor je reaktie. Gisteravond kreeg ik nog ...Bedankt voor je reaktie. Gisteravond kreeg ik nog een tip van iemand om een theelepel suiker toe te voegen. 1e rijs iets korter 2e rijs ca. 1 uur en zie vanmorgen een prachtig brood uit de oven getoverd. Oefening baart kunst! en vooral niet opgeven. Nogmaals dank!<br />Gr. EllenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-18448150979805909002011-07-29T23:29:37.934+02:002011-07-29T23:29:37.934+02:00@Ellen: je kunt het brood niet direct na de 1e rij...@Ellen: je kunt het brood niet direct na de 1e rijs bakken, dan krijg je ook een compact brood. Na het licht opbollen en 15 minuten rust moet je het definitief - steviger - vormen. In bakblik/rijsmandje of op bakplaat weer laten rijzen totdat volume bijna verdubbeld is. Het opbollen hoeft niet echt voorzichtig te gebeuren, je mag gerust alle lucht eruit drukken. De lucht komt er tijdens de 2e Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-7069427767898829742011-07-29T18:22:24.073+02:002011-07-29T18:22:24.073+02:00Hallo Arden, het ziet er inderdaad heerlijk uit, m...Hallo Arden, het ziet er inderdaad heerlijk uit, maar ik beperkt me tot het "normale brood" en dat kost me al moeite genoeg. Ik heb nl het probleem bij de 2e rijs dat het deeg niet meer in volume verdubbeld. Ik begrijp dat dat van afstand moeilijk te beoordelen is, maar kan ik het ook gelijk na de 1e rijs bakken in de oven. Het deeg maak ik in de bbm (duurt 14 minuten) daarna zoals in Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-71114738377318304752011-07-25T21:04:10.667+02:002011-07-25T21:04:10.667+02:00hoi het ziet er heerljik uit maar ik vindt het wel...hoi het ziet er heerljik uit maar ik vindt het wel bewerkelijk<br />ik heb er geen geduld voor<br />maar het ziert er erg smaakvol uit<br />gr sandrapuur withttps://www.blogger.com/profile/16264671961092913694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-23986876580852627052011-07-25T12:42:08.461+02:002011-07-25T12:42:08.461+02:00Een lekekre idee:0Bij de koffie:)Een lekekre idee:0Bij de koffie:)Anonymousnoreply@blogger.com