tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post1919709420280089130..comments2024-03-28T21:00:57.157+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Colomba Pasquale - Italiaans PaasbroodLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-8805682876012230762019-03-09T19:25:12.588+01:002019-03-09T19:25:12.588+01:00Hoi Levine, hoe groot zijn jouw bakblikken in dit ...Hoi Levine, hoe groot zijn jouw bakblikken in dit recept en voor hoeveel kg. deeg? <br />Wil dit graag maken komende Pasen, lijkt me héérlijk!<br />Groetjes SjoukjeSjoukjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-52479958857239236502018-03-13T13:55:23.909+01:002018-03-13T13:55:23.909+01:00Wat een mooie broden heb ik met je recept gebakken...Wat een mooie broden heb ik met je recept gebakken. Ik heb het deeg gisterenavond in de koelkast gedaan, want ik vond het wel erg hard rijzen. Daarom heb ik vanmorgen wel 5,5 uren nodig gehad om het deeg te laten narijzen. Waar ik niet op gerekend had, is dat het deeg zich in de oven nogeens verdubbeld, wat een mooie verrassing! Ook bij mij zijn de broden ietsje ingezakt, maar dat geeft niks. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-42246242535589640902016-03-26T21:57:34.348+01:002016-03-26T21:57:34.348+01:00Hoi Levine,
Dank je wel voor dit leuke recept. Ik...Hoi Levine,<br /><br />Dank je wel voor dit leuke recept. Ik heb twee mooie broden gebakken. Ze zijn super goed gelukt. Groeten, Corine MartiniCorine Martininoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-38064143238843794952016-03-18T12:05:04.522+01:002016-03-18T12:05:04.522+01:00Beste Gerda,
Ik weeg tegenwoordig ook alles af, d...Beste Gerda,<br /><br />Ik weeg tegenwoordig ook alles af, dit recept stamt nog uit vroeger tijden :-). <br /><br />Een standaard theelepel heeft een inhoud van 5 ml. 1,5 theelepel droge gist weegt ongeveer 5 gram. Het komt niet heel precies. Hoe minder gist, hoe langer de rijstijden.<br /><br />Bakze!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-4544887148811595232016-03-17T21:26:14.568+01:002016-03-17T21:26:14.568+01:00Hoi Levine,
in het recept staat 1,5 theelepel gedr...Hoi Levine,<br />in het recept staat 1,5 theelepel gedroogde gist, hoeveel gram is dat? Of komt dat niet heel precies? In theelepel formaat zitten verschillen, tenminste die ik hier in de kast heb staan wel. Ik weeg gist normaal in gram af.<br />Alvast dank!Gerdanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-27407845847757130412015-03-31T00:35:55.162+02:002015-03-31T00:35:55.162+02:00Direct al. Het deeg dat je gemaakt heb in stap 1-3...Direct al. Het deeg dat je gemaakt heb in stap 1-3 zit in de kom. Daar voeg je stapsgewijs de ingredienten aan toe. Succes! Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-25816442481711860722015-03-30T22:15:29.900+02:002015-03-30T22:15:29.900+02:00Goedendag, wat ben ik blij met dit recept. Het wat...Goedendag, wat ben ik blij met dit recept. Het water loopt me in de mond. Wanneer moet ik echter bij stap 4 het resultaat van stap 1-3 toevoegen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-12994330523843722282009-04-06T20:31:00.000+02:002009-04-06T20:31:00.000+02:00Een te lange rijstijd kan zeker invloed hebben op ...Een te lange rijstijd kan zeker invloed hebben op het eindresultaat, maar ik denk dat dat bij jouw Colomba het geval niet was omdat het brood ook nog tijdens het bakken is gerezen. Ik geef wel een rijstijd aan, maar die is globaal. Het ligt helemaal aan de omgevingstemperatuur hoe lang een brood "moet" rijzen. Hoe warmer het is hoe sneller het deeg rijst en andersom natuurlijk ook: hoe kouder is Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-41619518851828430672009-04-06T19:03:00.000+02:002009-04-06T19:03:00.000+02:00Dankjewel Arden voor je reactie, ik ga het zeker n...Dankjewel Arden voor je reactie, ik ga het zeker nog een keertje proberen en laat het brood dan wat langer in de bakvorm, inderdaad als ik goed naar de foto kijk is jouw brood ook een beetje ingezakt. Het brood heeft bij de laatste rijs ook langer gestaan dan jouw voorgeschreven tijd, zou dit ook invloed gehad kunnen hebben? Heb je nog een tip hoe het brood het beste bewaard kan blijven? (Als hetAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-30077218993975871512009-04-05T15:36:00.000+02:002009-04-05T15:36:00.000+02:00Hallo Marry,Het is moeilijk om van een afstand te ...Hallo Marry,<BR/><BR/>Het is moeilijk om van een afstand te bepalen wat er niet helemaal goed is gegaan. Was misschien de topping niet stijf genoeg? Dan kan het inderdaad gaan druppelen.Ik leg altijd een bakmatje/bakpapier op mijn bakblik ter bescherming. Het is normaal dat het brood als het eenmaal in de oven staat nog wat doorrijst (= ovenrijs).<BR/>Misschien heb je het brood iets te kort latenLevinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-63712958601726450952009-04-02T22:07:00.000+02:002009-04-02T22:07:00.000+02:00Beste Arden,Op de eerste plaats mijn complimenten ...Beste Arden,<BR/>Op de eerste plaats mijn complimenten voor je bakkunst, met jouw recepten heb ik inmiddels al heel wat lekkere broden en ander lekkers gebakken. Wat een geweldig brood is dit ook, ik dacht als ik dit met Pasen op tafel wil zetten probeer ik het brood eerst maar eens een keertje uit. Heel leuk om te doen, wel een lange adem nodig, kost veel tijd. Alleen ging er wel het een en Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-53405381946093616432008-03-21T15:55:00.000+01:002008-03-21T15:55:00.000+01:00Heel erg bedankt voor het uitgebreide recept! Ik v...Heel erg bedankt voor het uitgebreide recept! <BR/>Ik volg een italiaanse taalcursus en onze lerares had een kant en klare Colomba Pasquale meegenomen, vind het super dat ik nu zelf kan proberen om het te maken!<BR/>FreaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-2393832171819267872007-04-07T15:52:00.000+02:002007-04-07T15:52:00.000+02:00Inderdaad, precies zoals het er staat. Bij stap 2 ...Inderdaad, precies zoals het er staat. Bij stap 2 staat dan ook: vkoeg alle ingredienten van stap 2 aan de starter van stap 1. Bij stap 3 voeg je dus de 1e vijf ingredienten toe aan het deeg van stap 2. Kneed dan tot alles gemengd is en voeg dan de bloem toe.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-3123993909223246252007-04-07T15:05:00.000+02:002007-04-07T15:05:00.000+02:00Doe je bij stap 2 het deeg van stap 1 en bij stap ...Doe je bij stap 2 het deeg van stap 1 en bij stap 3 het deeg van stap 2. En doe je er dat dan ineens bij of hoe zit dat?<BR/>Wil er vandaag nog aan beginnen.<BR/>YvetteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-21288984502119101302007-04-05T09:34:00.000+02:002007-04-05T09:34:00.000+02:00Jammer dat ik zo krap in de tijd zit, het ziet er ...Jammer dat ik zo krap in de tijd zit, het ziet er zó lekker uit, dat ik het vast en zeker ook zou proberen. Volgend jaar misschien ;o)Ellenhttps://www.blogger.com/profile/16950598296990621216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-91929477035948401022007-04-04T17:51:00.000+02:002007-04-04T17:51:00.000+02:00Het brood ziet er heerlijk uit, Arden.Het brood ziet er heerlijk uit, Arden.Geahttps://www.blogger.com/profile/06262162518582614020noreply@blogger.com