tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post1638391524497397485..comments2024-03-26T18:56:10.537+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Brood met honing, havervlokken en lijnzaad (Golden Honey Oat Bread)Levinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-78444682650118895242018-10-07T16:21:59.873+02:002018-10-07T16:21:59.873+02:00Beste Levine, het brood ziet er prachtig uit. Ik w...Beste Levine, het brood ziet er prachtig uit. Ik woon in Frankrijk en ben altijd aan het stoeien met de verschillende meelsoorten en benamingen. Weet je misschien welk meel in het beste kan gebruiken voor dit brood? Is het voor de Tarwelbloem de T55 of de T65? En voor het volkorenmeel T110? Heel hartelijk dank!997JOANhttps://www.blogger.com/profile/02909712801448207237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-89913558717524641792014-08-21T18:03:56.358+02:002014-08-21T18:03:56.358+02:00Wellicht iets minder water gebruiken, maar dat lig...Wellicht iets minder water gebruiken, maar dat ligt eraan welk merk bbm je gebruikt.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-44778754789565239442014-08-14T11:27:16.987+02:002014-08-14T11:27:16.987+02:00Moet ik iets in de hoeveelheden aanpassen als ik d...Moet ik iets in de hoeveelheden aanpassen als ik dit brood in de broodbakmachine wil bakken? Zo ja: wat?ttthttps://www.blogger.com/profile/07978321444689666269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-42978688732925107642013-10-20T22:31:14.907+02:002013-10-20T22:31:14.907+02:00@Mirian: ik heb je al antwoord gegeven op het broo...@Mirian: ik heb je al antwoord gegeven op het broodbakforum. Als ik weer tijd heb zal ik er eens mee gaan stoeien, met dit recept en zuurdesem.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-24284364865218771862013-10-19T09:05:58.872+02:002013-10-19T09:05:58.872+02:00Hallo Levine,
Kan ik dit brood ook met zuurdesem m...Hallo Levine,<br />Kan ik dit brood ook met zuurdesem maken en een beetje gist?<br />Hoeveel gr. Zuurdesem zou ik dan nodig hebben?Miriamhttps://www.blogger.com/profile/14654750302862717341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-69470360033193730332013-09-08T10:11:24.127+02:002013-09-08T10:11:24.127+02:00Dank je wel Levine, Ik was op basis van een ander ...Dank je wel Levine, Ik was op basis van een ander recept al uitgegaan van 550 gr meel/bloem dus dat deel heb ik al goed begrepen :-)<br />Nu ga ik de rest uitrekenen en binnenkort dit brood bakken. Het ziet er echt heerlijk uit!Astridnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-361638066608148742013-09-07T00:06:24.075+02:002013-09-07T00:06:24.075+02:00Astrid: er zit idd meer vocht in dit brood door de...Astrid: er zit idd meer vocht in dit brood door de samenstelling. Voor een bakblik van 30 cm heb je ± 550 gram bloem/meel nodig. Als je eerst de bakkersformule uitrekent dan weet je de procenten. Vervolgens neem je niet 430 gram bloem/meel als uitgangspunt, maar 550 gram. Dan kun je de hoeveelheden van de overige ingrediënten zo uitrekenen.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-10842583705508699282013-09-03T11:28:06.954+02:002013-09-03T11:28:06.954+02:00Beste Levine,
Ik heb een groter bakblik 30 cm en ...Beste Levine,<br /><br />Ik heb een groter bakblik 30 cm en wil dit brood graag maken. Ik heb eerst jouw recept omgerekend. Bloem en meel is dan 430 gr. als ik dan het water en het zout uitreken kom ik op 75 % vocht (water/bloem+meel) en 2,5 % zout. Dat lijkt me allebei wat veel. Moet ik soms alle droge bestanddelen zoals havervlokken, lijnzaad, gluten en melkpoeder bij het bloem en meel optellenAStridnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-76866343664187193302013-08-28T22:16:21.509+02:002013-08-28T22:16:21.509+02:00Siesie: dat heb je goed begrepen :-). Succes!Siesie: dat heb je goed begrepen :-). Succes!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-39612152207811186892013-08-28T18:04:28.783+02:002013-08-28T18:04:28.783+02:00Levine, ik ben het brood nou aan het maken. Een di...Levine, ik ben het brood nou aan het maken. Een ding is mij niet helemaal duidelijk. Je schrijft dat het deeg in een kom ca 1 1/2 uur tot dubbel volume rijzen. Eventueel na 45 min. 2 business letter turns maken. Ik neem aan dat het deeg hierna weer ca. 45 min. moet laten rijzen? Daarna opbollen, 20 min. laten liggen enz. enz. Heb ik het goed begrepen? Alvast bedankt.Siesienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-11573751455281909042013-04-18T22:24:57.455+02:002013-04-18T22:24:57.455+02:00Dankjewel Levine! Ik heb een 30 cm. bakvorm. Ik ga...Dankjewel Levine! Ik heb een 30 cm. bakvorm. Ik ga ermee aan de slag, dankjewel!<br /><br />Groeten,<br />MarijeMarijenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-71905832552367169712013-04-16T15:13:26.801+02:002013-04-16T15:13:26.801+02:00Marije: ligt eraan hoe groot de bakvorm is .....
A...Marije: ligt eraan hoe groot de bakvorm is .....<br />Als ik een ander formaat brood wil maken reken ik eerst de bakkersformule uit en reken aan de hand daarvan de ingrediënten voor de grotere bakbvorm uit. Het uitgangspunt is altijd de hoeveelheid bloem/meel (= altijd 100%).Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-70439876002970418512013-04-16T08:49:34.021+02:002013-04-16T08:49:34.021+02:00Ha Levine,
Hoe maak ik van dit recept een recept ...Ha Levine,<br /><br />Hoe maak ik van dit recept een recept voor een grote broodbakvorm? Je hebt een keer gezegd met hoeveel je het dan moet vermenigvuldigen, maar ik weet het niet meer en kan het niet terugvinden...<br /><br />Dankjewel!Marijenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-22139407424961737352012-04-30T01:52:47.828+02:002012-04-30T01:52:47.828+02:00Maaike: ik koop volle melkpoeder bij Aziatische wi...Maaike: ik koop volle melkpoeder bij Aziatische winkel. Magere melkpoeder is van Elk (Campina) te koop bij o.a. AH. Je kunt idd ook melk gebruiken. Ik verkoop verschillende dingen zoals rijsmandjes, deegschrapers, insnijmesjes. Deze dingen heb ik altijd genoeg, daarnaast ook nog verschillende soorten meel/bloem, maar dat verschilt per keer.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-28258609499968243262012-04-28T09:38:27.476+02:002012-04-28T09:38:27.476+02:00Hei Levine,
waar haal je melkpoeder? En waarom ge...Hei Levine, <br />waar haal je melkpoeder? En waarom gebruik je water met melkpoeder ipv melk? <br />ik had dus geen melkpoeder, gelukkig is het ook prima gelukt met 270 volle melk en de rest water. <br />Laatste vraag: binnenkort kom ik een workshop volgen (jippie!) verkoop jij zelf ook producten? De dag erna vlieg ik weer naar Noorwegen, dus als ik bakproducten wil kopen die jij niet hebt, maarvan der vloedhttps://www.blogger.com/profile/05043284763265541372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-56474103007805397572012-01-10T00:57:00.101+01:002012-01-10T00:57:00.101+01:00@Tassiegirl oats zijn inderdaad havervlokken. Goed...@Tassiegirl oats zijn inderdaad havervlokken. Goed te horen dat het brood goed gelukt is :-).Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-10239511208283361982012-01-10T00:52:02.393+01:002012-01-10T00:52:02.393+01:00Heb dit brood gisterenavond gebakken. Ik heb oats ...Heb dit brood gisterenavond gebakken. Ik heb oats gebruikt(ik woon in het buitenland), weet niet of dat precies hetzelfde is als havervlokken maar het brood is in elk geval prima gelukt en smaakt erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.Tassiegirlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-69739441264960288292010-02-17T18:43:18.487+01:002010-02-17T18:43:18.487+01:00Perfect gelukt. Moest alleen wel een wat groter ba...Perfect gelukt. Moest alleen wel een wat groter bakblik gebruiken terwijl het toch niet 'overrezen' was. Verhoudingen kloppen precies. En dan is het nog lekker ook.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-16509850151607322692008-11-07T23:02:00.000+01:002008-11-07T23:02:00.000+01:00john , een heerlijk brood , is me goed gelukt, heb...john , een heerlijk brood , is me goed gelukt, heb er alleen wat knoflook in gedaan , mmmmmm !!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-85511392336543250942008-01-06T18:17:00.000+01:002008-01-06T18:17:00.000+01:00Oeps, honing vergeten te vermelden. Het staat er i...Oeps, honing vergeten te vermelden. Het staat er inmiddels: 40 gram.<BR/>Yvette: dank voor het melden!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-43284869538579849222008-01-06T17:58:00.000+01:002008-01-06T17:58:00.000+01:00Hoeveel gram honing voeg je toe? Dat kon ik in het...Hoeveel gram honing voeg je toe? Dat kon ik in het recept niet vinden. Hoe meer hoe liever want onze eigen bijen maken honing zat.<BR/><BR/>YvetteAnonymousnoreply@blogger.com