tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post1335731013935240699..comments2024-03-26T18:56:10.537+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Zachte witte broodjes (3)Levinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-13924487316729974562019-10-06T20:10:10.641+02:002019-10-06T20:10:10.641+02:00net dit recept geprobeert,maar ik heb het in een p...net dit recept geprobeert,maar ik heb het in een panasonic broodmachine gedaan. gewoon alle ingedrienten erin,gist in vakje en op deegstand "brioche" gezet en als de machine gedaan is nog half uurke de deeg laten inzitten en dan uitgieten op werkblad, verdeeld in bollekes,op bakplaat gelegd en in de oven laten een uur rijzen (oven uit en op kamertemp), dan terug uit oven haalt,oven Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-82495681865310873062015-08-07T21:59:32.485+02:002015-08-07T21:59:32.485+02:00Beste Levine,
Via Pinterest kwam ik gisteravond op...Beste Levine,<br />Via Pinterest kwam ik gisteravond op jouw blog terecht. Ik bleef maar lezen ... Wat heb ik veel nuttige informatie en tips gelezen. Heel hartelijk bedankt daarvoor. Vanmorgen samen met zoon- en dochterlief aan de slag gegaan met deze zachte witte broodjes. Eindelijk zijn mijn zachte broodjes ook echt zacht geworden. Morgen op pad om meel van betere kwaliteit in te slaan en dan Ilse * BY IK *https://www.blogger.com/profile/08466549529603386557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-89674884696754934452015-02-20T14:59:42.077+01:002015-02-20T14:59:42.077+01:00Hoi Lydia, dank voor de complimenten :-). Een magi...Hoi Lydia, dank voor de complimenten :-). Een magimix foodprocessor/keukenmachine is niet zo geschikt om brooddeeg mee te kneden. Je mag er nl. maar kort in kneden. Ik vind niet dat het deeg er goed in gekneed wordt. Kwestie van uitproberen of het jou bevalt.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-88321363582750440232015-02-20T14:41:28.825+01:002015-02-20T14:41:28.825+01:00Hoi,
Wat een fijne site is dit. Ik heb dit al eens...Hoi,<br />Wat een fijne site is dit. Ik heb dit al eens gemaakt maar heb nu een magimix keukenmachine waarmee deeg ook zou moeten kunnen. Denk je dat dit kan? En hoelang?<br /><br />Alvast bedankt! En ik ga zeker vaker gebruik maken van deze site,<br /><br />Groetjes LydiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-74443329117957729682014-04-27T10:29:50.693+02:002014-04-27T10:29:50.693+02:00Super lekker! Heb de melk wel vervangen door soja ...Super lekker! Heb de melk wel vervangen door soja melk ivm met allergische kindjes, dus de honing ook wat verminderd ( het was gezoete soja). Bedankt voor al je geweldige recepten!Sarah en Evelienhttps://www.blogger.com/profile/03118479251883810613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-74301081909751102772012-12-18T01:22:12.534+01:002012-12-18T01:22:12.534+01:00Dank voor de lovende woorden en complimenten :-))....Dank voor de lovende woorden en complimenten :-)).Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-30451233601429521932012-12-17T09:06:22.093+01:002012-12-17T09:06:22.093+01:00Hallo Levine,
Volg al enige tijd je blog en al men...Hallo Levine,<br />Volg al enige tijd je blog en al menig recept gemaakt, zoals deze broodjes, maar alle recepten zijn GEWELDIG, ik vraag me af of mensen wel weten hoe gul jij bent met het delen van deze uitstekende recepten. Ik weet het in ieder geval en bedank je er hartelijk voor. Vooral je bakrecepten volg ik graag en het is dat ik af en toe op mijn lijn let, maar anders zou ik tonnetje rond Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-23565481063084486442011-05-27T23:00:41.343+02:002011-05-27T23:00:41.343+02:00Dat is lastig te zeggen vanaf afstand. Kan meerder...Dat is lastig te zeggen vanaf afstand. Kan meerdere oorzaken hebben. Het lijkt erop dat je niet lang genoeg gekneed hebt. Deeg is goed gekneed als je er een dun vliesje van kunt trekken: neem een bolletje van het deeg af en trek dat al ronddraaiend uit tot een vliesje. Breekt het snel dan is het nog niet goed gekneed. Te kort of te lang laten rijzen kan ook een oorzaak zijn. Let vooral op je deegLevinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-64845885759709631472011-05-27T19:39:43.142+02:002011-05-27T19:39:43.142+02:00Vandaag heb ik hetzelfde recept gebruikt alleen he...Vandaag heb ik hetzelfde recept gebruikt alleen heb ik alles door tweeën gedeeld. Verder heb ik alleen maar roomboter gebruikt. Verder de rest volgens jou recept. Alles met de handen gekneed ruim 10 min.<br />Heb het deeg in de oven laten rijzen later afgebakken. Kan niet zeggen dat het zachte broodjes waren. Ze waren aan de stugge kant en ook niet mooi hoog.<br />De oven is geen hete lucht wat Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-35872003828854656132011-03-03T11:42:33.869+01:002011-03-03T11:42:33.869+01:00Ik heb geen keukenmachine, dus heb wel met de hand...Ik heb geen keukenmachine, dus heb wel met de hand gekneed. Tempratuur was niet warmer dan 40 graden voor de gist erbij ging, datum was ook goed. Rijstijd aangehouden volgens je recept.<br />Volgende keer langer kneden misschien? En ik heb een hete lucht oven, maar las in een ander recept dat de tempratuur dan 20 graden lager moet. Klopt dat?<br /><br />Heel erg bedankt voor je reactie!<br /><br Joycenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-6423227150670881552011-03-02T21:31:07.396+01:002011-03-02T21:31:07.396+01:00@Joyce: dat is moeilijk van afstand te zeggen. Heb...@Joyce: dat is moeilijk van afstand te zeggen. Heb je precies het recept gevolgd? Lang genoeg gekneed? Gist nog goed? Te lang of te kort laten rijzen of wellicht te warm laten rijzen? Kortom kan je wat meer vertellen hoe je het deeg gemaakt hebt?Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-66351847392163361772011-03-02T21:25:58.346+01:002011-03-02T21:25:58.346+01:00Hoi Arden,
je broodjes zien er heerlijk uit, nu h...Hoi Arden,<br /><br />je broodjes zien er heerlijk uit, nu heb ik dit afgelopen weekend ook geprobeerd maar na het bakken zijn het alleen zware hompies en geen lekkere zachte witte broodjes, enig idee wat er verkeerd gegaan zou kunnen zijn. Heb crisco gebruikt en alle aanwijzingen van je recept gevolgd. <br /><br />Alvast bedankt!<br /><br />JoyceJoycenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-9989581756429959962009-01-23T13:03:00.000+01:002009-01-23T13:03:00.000+01:00Gelukkig dat ik een grote pot crisco in huis heb (...Gelukkig dat ik een grote pot crisco in huis heb (mijn moeder stuurt regelmatig crisco naar mij hier in NL) Ik kan niet zonder crisco. Broodjes zien er heerlijk uit!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-28199004432164883942009-01-21T19:00:00.000+01:002009-01-21T19:00:00.000+01:00Dank je wel!Ik heb ze net gemaatk met een beetje m...Dank je wel!Ik heb ze net gemaatk met een beetje moutpoeder erbij, dan zien er toch een beetje bruin uit. Net stiekem eentje opgepeuzeld met dochterlief, ze zijn eigenlijk voor morgen mee naar school, hahaha.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-83121054397137002192009-01-19T00:26:00.000+01:002009-01-19T00:26:00.000+01:00Ik vind ze er ook heel erg lekker uitzien :)Ik vind ze er ook heel erg lekker uitzien :)gipskruithttps://www.blogger.com/profile/06032901750561908752noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-12161324027556397652009-01-18T21:36:00.000+01:002009-01-18T21:36:00.000+01:00Arden, ze zien er weer heerlijk uit. Mijn zoon zal...Arden, ze zien er weer heerlijk uit. Mijn zoon zal je erg dankbaar zijn want hij is gek op lekkere witte broodjes en dit is typisch zo'n recept wat ik 's avonds nog net even kan maken.Anonymousnoreply@blogger.com