tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post116679432417307182..comments2024-03-26T18:56:10.537+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Nog meer KerststollenLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-23543730505666136392010-12-12T19:44:17.144+01:002010-12-12T19:44:17.144+01:00Hallo Levine,
Ik gebruik bio tarwe bloem van Koop...Hallo Levine,<br /><br />Ik gebruik bio tarwe bloem van Koopmans. Mijn weegschaal is een elektronische die tot op een gram nauwkeurig zou moeten wegen. Bij poging twee had ik al minder melk toegevoegd en nog extra bloem erbij gedaan.. hij gaat binnenkort gewoon nog een keer in de herhaling en dan maar hopen dat de aanhouder wint. ;-) <br />groeten, ManninAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-5022653138775627852010-12-11T00:12:29.017+01:002010-12-11T00:12:29.017+01:00Hallo Mannin, wat voor bloem gebruik je? En heb je...Hallo Mannin, wat voor bloem gebruik je? En heb je alles afgewogen, ook de melk op een goede weegschaal? Het kan dat je iets bloem of vocht moet toevoegen, iedere bloem is anders. Maar heel veel mag het toch niet schelen. Tip: hou een gedeelte van de melk achter, het is beter wat vocht toe te voegen dan bloem. Hoop dat het volgende keer beter lukt.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-29430255806943469782010-12-10T20:05:38.562+01:002010-12-10T20:05:38.562+01:00Beste Levine,
Bedankt voor je snelle reactie.
He...Beste Levine,<br /><br />Bedankt voor je snelle reactie. <br />Het deeg was al voro het toevoegen van de fruitmix te vochtig, ik heb toen nog extra bloem toegevoegd, maar blijkbaar is ergens de verhouding toch nog niet goed. Ik zal nog eens wat experimenteren. <br />Ik heb inderdaad een Bear Varimixer en vind het net als jij een geweldige machine. Ik heb gedurende een jaar al het deeg met de handAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-34868899795869991422010-12-10T01:03:58.388+01:002010-12-10T01:03:58.388+01:00Hallo Mannin, he wat jammer nou.
Allereerst: ik la...Hallo Mannin, he wat jammer nou.<br />Allereerst: ik laat de fruitmix niet wellen vooraf (als ik dat wel zou doen had ik het in het recept vermeld). Misschien dat daar de fout zit? Lastig om vanaf afstand te zeggen of je iets fout hebt gedaan. Op de foto kan je zien hoe mijn deeg eruit ziet, komt dat ongeveer overeen met jouw deeg?<br /><br />Ik kneed brooddeg met de KitchenAid op stand 2, met Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-80674282939529790092010-12-09T15:49:16.054+01:002010-12-09T15:49:16.054+01:00Beste Levine,
Ik volg je blog nu al een tijd met ...Beste Levine,<br /><br />Ik volg je blog nu al een tijd met grote interesse, en je enthousiasme werkt aanstekelijk, inmiddels bak ik al mijn brood zelf. Natuurlijk wilde ik met kerst in aantocht ook mijn eigen kerstbrood bakken. Ik ging voor de kerststol met kardemom. Hij werd echter niet zoals ik verwacht had, hij smaakt heerlijk, maar het uiterlijk had meer iets weg van een pannenkoek met Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-79726131087667559962009-12-10T16:30:47.815+01:002009-12-10T16:30:47.815+01:00Hi JC, kerstbrood moet inderdaad zacht zijn. Bij m...Hi JC, kerstbrood moet inderdaad zacht zijn. Bij mij zijn deze broden dat ook. Misschien toch nog iets meer vocht toevoegen? Hoe kneed je? Met de hand of standmixer? Dat kan ook nogal verschil maken.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-13960646004325980492009-12-09T18:29:47.129+01:002009-12-09T18:29:47.129+01:00Hi Arden,
JC van San Francisco.
Ik heb je kerstst...Hi Arden,<br /><br />JC van San Francisco.<br />Ik heb je kerststol geprobeerd. Meer melk gezet zoals je zei (Amerikaanse bloem mag meer melk).<br />De smaak was goed meer ik vond het brood een beetje "korrelig". kerstbrood is altijd zacht. Het brood is ook snel hard geworden. Niet dat het een probleem is (even in de microwave en het is weer lekker).<br />Kan je me een beetje op weg Anonymousnoreply@blogger.com