tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post116509652161108584..comments2024-03-28T21:00:57.157+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Een brood van Joe OrtizLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-62802049096653911522014-06-18T00:38:31.551+02:002014-06-18T00:38:31.551+02:00Je kunt het deeg na de laatste keer vouwen in de k...Je kunt het deeg na de laatste keer vouwen in de koelkast zetten voor de 1e rijs. Of eventueel na het vormen in de koelkast laten rijzen (2e rijs). Dan is het wel aan te bevelen om een rijsmandje te gebruiken. Een aantal dagen laten staan is wel erg lang. Ik zou max. 24 uur doen.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-52463008714450550262014-06-03T08:39:26.763+02:002014-06-03T08:39:26.763+02:00Dit brood is me schitterend gelukt maar het is jam...Dit brood is me schitterend gelukt maar het is jammer genoeg net te bewerkelijk om om de dag van scratch te maken. Kan ik het deeg een aantal dagen in de koelkast laten staan om dan te bakken?<br /><br />(Mijn echtgenoot moet zoutarm eten en dit recept lukt ook nog erg goed met 8g lo-salt ipv 16g zout)Liennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-48583004506628006042012-10-23T13:22:44.325+02:002012-10-23T13:22:44.325+02:00hoi Elizabet
Een bakje met kokend water in de ove...hoi Elizabet<br /><br />Een bakje met kokend water in de oven zetten helpt hier tegen. Het brood bakt te snel dicht en wil nog rijzen, dus knapt het aan de zijkant open.<br /><br />gr.<br />pietAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12447088629353612212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-66916559417540857012012-10-07T20:54:07.139+02:002012-10-07T20:54:07.139+02:00Hai Levine,
Dit brood staat nu in de oven (ik bak...Hai Levine,<br /><br />Dit brood staat nu in de oven (ik bak regelmatig recepten van je site) maar er is 1 frustrerend iets wat ik maar niet voor elkaar krijg: Mijn broden barsten nooit open bij de inkepingen, maar altijd ergens onderaan. Ligt dat aan de techniek van het vormen (daar ga ik naar mijn gevoel wel in vooruit) of aan de manier waarop ik het insnijd (heb het nu vrij ondiep gedaan, maarElizabetnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-90641957290213613442009-10-13T15:50:19.589+02:002009-10-13T15:50:19.589+02:00erg goed recept, gebruik het nu vrijwel dagelijks....erg goed recept, gebruik het nu vrijwel dagelijks. geeft een mooie kruim en zo'n korst met belletjes erin. alleen het zout vind ik aan de ruime kant. kan ook wel met de helft toe.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-55449410132506013652007-05-03T13:54:00.000+02:002007-05-03T13:54:00.000+02:00Ik bestelde het boek een week geleden, ook bij ama...Ik bestelde het boek een week geleden, ook bij amazon, en heb het al in huis. Vreemd...<BR/><BR/>Ziet er allemaal lekker uit hier!<BR/><BR/>Groet, KittyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-1165258623552543012006-12-04T19:57:00.000+01:002006-12-04T19:57:00.000+01:00Helaas, ik wil jullie niet teleurstellen, maar Ama...Helaas, ik wil jullie niet teleurstellen, maar Amazon.uk zal vermoedelijk ook nu weer niet leveren. Al eerder werd ik aan het lijntje gehouden met "delay's" en langere wachttijden, maar het eind van het liedje was altijd hetzelfde : er wordt niet geleverd.Geldt voor allerlei Amazon's trouwens. De uitgever die ik belde wist niks van een beloofde herdruk, althans waren er zeker niet mee bezig. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-1165234730999462822006-12-04T13:18:00.000+01:002006-12-04T13:18:00.000+01:00Het is ook erg lekker brood. Ga het nog eens maken...Het is ook erg lekker brood. Ga het nog eens maken, maar dan nu met het originele recept wat Lien heeft neergezet. Meer volkorenmeel erin lijkt me ook erg lekker.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-1165231905006815502006-12-04T12:31:00.000+01:002006-12-04T12:31:00.000+01:00Ik vond dit boek "bestelbaar" bij Amazon.co.uk een...Ik vond dit boek "bestelbaar" bij Amazon.co.uk een dikke maand geleden. Ik heb toen 3 boeken besteld. De eerste 2 zijn netjes geleverd en voor die van Ortiz kreeg ik al 2 mails met het bericht dat de bestelling "vertraging" oploopt. Nu moet ik nog een 4 tot 6-tal weken wachten. Ik ben benieuwd...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-1165227381924568202006-12-04T11:16:00.000+01:002006-12-04T11:16:00.000+01:00Prachtige broden en wat mooi (hoog) gerezen.Prachtige broden en wat mooi (hoog) gerezen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-1165218340218756942006-12-04T08:45:00.000+01:002006-12-04T08:45:00.000+01:00Ter info: Dit staat er in het boek:poolish:2,5 tl ...Ter info: Dit staat er in het boek:<BR/><BR/>poolish:<BR/>2,5 tl gist<BR/>1,5 cups water<BR/>1 cup organic white flour<BR/>1/2 cup rye flour<BR/>1/2 whole wheat flour<BR/><BR/>dough:<BR/>1 tl gist<BR/>1-1 1/4 cup water<BR/>all of the poolish<BR/>3 cups organic white flour<BR/>1 cup whole wheat flour<BR/>1 el zout<BR/><BR/>Met ons europese meel zal er wel wat extra bij moeten, het verschil is dus Lienhttps://www.blogger.com/profile/07355494414772149750noreply@blogger.com