tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post116450487341652429..comments2024-03-28T21:00:57.157+01:00Comments on Uit de keuken van Levine: Een lekker ontbijtjeLevinehttp://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-36334167929513202242014-11-20T12:37:06.432+01:002014-11-20T12:37:06.432+01:00Bart, compact heeft niks te maken met te strak opb...Bart, compact heeft niks te maken met te strak opbollen. Als je te strak opbolt kan wel het deeg scheuren. Compact heeft meer te maken met te kort kneden, te kort of juist te lang laten rijzen.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-50777461410898054022014-11-18T13:46:03.487+01:002014-11-18T13:46:03.487+01:00Heb ze vd week ook gemaakt. De smaak was super. Ik...Heb ze vd week ook gemaakt. De smaak was super. Ik denk alleen dat ik ze na het verdelen misschien te strak hebt opgebold voor de tweede rijs en dat ze daardoor iets minder rijsden als verwacht. Het waren echt bolletjes en toch wel enig zins compacter als ik verwachte. Volgende week maar in de herhaling.<br /><br />Gr.BartAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-82029360629280040212014-11-08T13:12:58.994+01:002014-11-08T13:12:58.994+01:00Bart: dan moet je even op het pak of blik melkpoed...Bart: dan moet je even op het pak of blik melkpoeder kijken, daar staat vaak de verhouding.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-29422890869928521202014-11-08T12:58:53.224+01:002014-11-08T12:58:53.224+01:00Ga deze ook maar maken ziet er lekker uit. Als je ...Ga deze ook maar maken ziet er lekker uit. Als je in een recept (welke dan ook) de melk wilt vervangen door melkpoeder hoe bereken je dat dan?<br /><br />Gr.BartAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-7600132891185577292014-10-12T23:36:25.677+02:002014-10-12T23:36:25.677+02:00Beste Sara, je kunt de bolletjes direct na het vor...Beste Sara, je kunt de bolletjes direct na het vormen op een bakplaat leggen en goed afgedekt in de koelkast zetten. Let erop dat de koelkast niet te warm staat, het deeg zal anders te ver doorrijzen en inzakken. Afhankelijk van hoever ze gerezen zijn in de koelkast moet je ze of nog verder laten rijzen op kamertemperatuur of als ze genoeg gerezen zijn kun je ze direct afbakken. Succes!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-73768258575129277252014-10-08T15:20:16.692+02:002014-10-08T15:20:16.692+02:00Hallo Levine,
Allereerst mijn complimenten! Heerl...Hallo Levine,<br /><br />Allereerst mijn complimenten! Heerlijke recepten.<br />Ik ben nig een beginner en vraag mij af of je standaard deeg met gist dus gistdeeg dit de avond ervoor in de koelkast kunt doen en in de ochtend afbakken? Is hier 1 regel voor? En moet het in de ochtend nog narijzen eenmaal uit de koelkast? <br />Mijn dank is groot.<br /><br />groet SaraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-34785408772016513982014-05-30T16:25:08.260+02:002014-05-30T16:25:08.260+02:00Ja hoor, je kunt ze invriezen.Ja hoor, je kunt ze invriezen.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-77677539954281184802014-05-30T16:21:24.916+02:002014-05-30T16:21:24.916+02:00Wat een heerlijke broodjes. vandaag gebakken en ge...Wat een heerlijke broodjes. vandaag gebakken en gelijk van gegeten. wel 1 vraagje, kan je de broodjes invriezen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-43491809913876457352014-01-24T14:08:37.230+01:002014-01-24T14:08:37.230+01:00Hoi Siesie: het kan allemaal. Dat is ook het leuke...Hoi Siesie: het kan allemaal. Dat is ook het leuke van broodbakken. Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-91404377939524327462014-01-21T16:14:19.579+01:002014-01-21T16:14:19.579+01:00Hallo Levine.
Dank voor jouw snelle reactie!
En ne...Hallo Levine.<br />Dank voor jouw snelle reactie!<br />En neen, ik heb de suiker niet weggelaten. Heb het recept exact opgevolgd. De kaasvulling heb ik gehaald uit een recept voor kaasbroodjes uit een Indonesisch kookboek. De bedoeling is dat de kaas in het midden van het broodje blijft. De smaak (zoet/hartig) vind ik heel erg lekker. Alleen dacht ik een 'gezonder' broodje te maken door Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-57742578302130303812014-01-21T15:24:57.022+01:002014-01-21T15:24:57.022+01:00Als je lichtbruine bolletjes wilt bakken kan je id...Als je lichtbruine bolletjes wilt bakken kan je idd een deel van de bloem vervangen door volkorenmeel. Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-22585024570466676962014-01-21T15:23:08.608+01:002014-01-21T15:23:08.608+01:00Siesie: boter en kaas smelten. Kaas erdoor snap ik...Siesie: boter en kaas smelten. Kaas erdoor snap ik, maar de boter niet. En heb je dan de suiker weggelaten? Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-37552107571825918262014-01-21T15:13:50.752+01:002014-01-21T15:13:50.752+01:00Hallo Levine,
Dit is echt een super recept. Niet a...Hallo Levine,<br />Dit is echt een super recept. Niet alleen mooi maar ook geweldig van smaak. Ik heb de broodjes gevuld met 150 gram geraspte oude kaas en 60 gram boter. De smaak is heerlijk, alleen was de kaas + boter verdwenen in het broodje. Volgende keer proberen zonder boter, kijken of de kaas dan niet 'verdwijnt'. Als ik er volkorenmeel bij doe (b.v. 300 bloem en 200 volkorenmeel) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-91639950090630377062014-01-13T12:58:37.971+01:002014-01-13T12:58:37.971+01:00Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Succes!Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Succes!Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-10979376326102212822013-12-13T22:18:57.782+01:002013-12-13T22:18:57.782+01:00Hoi,
Kan dit recept ook gemaakt worden zonder keuk...Hoi,<br />Kan dit recept ook gemaakt worden zonder keukenmachine ? <br />Ik ben al veel lekkeren brood recepten tegengekomen op de site, maar ik heb geen keukenmachine <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-86938024162588807022013-04-28T18:00:58.409+02:002013-04-28T18:00:58.409+02:00Ook dit recept was weer een waar succes!
Ik ben zo...Ook dit recept was weer een waar succes!<br />Ik ben zo blij dat ik uw site ben tegengekomen. Zo blijft er echt bijna niets meer over om uit nederland te missen :DRenatehttps://www.blogger.com/profile/09608564544217031140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-62985507055625999942012-06-14T15:56:57.449+02:002012-06-14T15:56:57.449+02:00Hey Levine, heb ze vorige week gebakken en de suik...Hey Levine, heb ze vorige week gebakken en de suiker gehalveerd en iets meer zout toegevoegd! Heb daarbij lekkere wortelhamburgers gemaakt en wat was het smullen :-) Weer een top recept. Leuk dat we bij jou weten dat een recept ook echt gaat lukken :-) ! <br />Keep up the good work <br />p.s: Fijn dat je weer eens een gewoon brood hebt gemaakt, want aan zuurdesem hem ik nog niet durven beginnen ;Biekenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-42928220671387654402012-06-01T23:05:40.718+02:002012-06-01T23:05:40.718+02:00Bieke: je hoeft het recept niet te veranderen als ...Bieke: je hoeft het recept niet te veranderen als je minder suiker gebruikt. De verhouding droge : verse gist is 3 : 1, dus 7 gram droge gist = 21 gram verse gist.Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-88852416720208028782012-06-01T15:37:42.669+02:002012-06-01T15:37:42.669+02:00Ziet er super uit!als ik ze zou maken met de helft...Ziet er super uit!als ik ze zou maken met de helft minder suiker, moet ik dan iets veranderen aan hoeveelheid gist? Hoeveel verse gist zou ik dan nodig hebben? <br />Recept voor de roombroodjes mag je ook eens posten ;)Biekenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-4111102428502987452012-02-05T03:43:45.741+01:002012-02-05T03:43:45.741+01:00Rachel: dat zou heel goed kunnen. Ik heb ook nog e...Rachel: dat zou heel goed kunnen. Ik heb ook nog een ander lekker recept voor je voor roombroodjes. Stuur me een mail, dan ka n ik het recept naar je mailenLevinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-43008393784252906322012-02-03T16:27:48.461+01:002012-02-03T16:27:48.461+01:00Hallo, is dit een leuk en goed recept om roombrood...Hallo, is dit een leuk en goed recept om roombroodjes te maken misschien? Bedankt!Rachelnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-4714253807999155042011-08-23T14:12:55.848+02:002011-08-23T14:12:55.848+02:00Wat hebben de kids net zitten smullen van deze bol...Wat hebben de kids net zitten smullen van deze bolletjes! Heb alleen mijn keuekenmachine wat oververhit hihi...<br />Hij doet het nog maar de rook kwam eruit vanmorgen!<br />Heb nog 5 bolletjes bewaard voor morgen ochtend...saffiertjehttps://www.blogger.com/profile/13257086552232948803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-39069551134611186532010-03-18T22:40:46.599+01:002010-03-18T22:40:46.599+01:00@Margo: Leuk te horen :-). Als je direct van het d...@Margo: Leuk te horen :-). Als je direct van het deeg bolletjes maakt krijg je een heel vast broodje. 2 x rijzen is echt nodig om een luchtig bolletje te krijgen. Wat je wel kunt doen is iets meer gist te gebruiken, dan rijst het deeg sneller. In plaats van 7 gram --> 10 - 12 gram. Er zit veel suiker in het deeg daarom rijst het deeg langzamer. Je kunt ook de hoeveelheid suiker verminderen, Levinehttps://www.blogger.com/profile/08541090961998204280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-50938322889564874452010-03-14T14:59:20.499+01:002010-03-14T14:59:20.499+01:00Hallo,
Ik ben in verschillende stageklassen inmid...Hallo,<br /><br />Ik ben in verschillende stageklassen inmiddels bezig geweest met deze heerlijke broodjes. Nu op naar de kleuters.. 3uur rijzen is dan wel heel lang. Zou ik de rijstijd ook kunnen verkorten door het deeg al direct in bolletjes te verdelen?<br />En anders moeten we even geduld hebben, ik vind ze veel te lekker om te laten staan!<br /><br />Alvast bedankt.<br /><br />Margo.Margonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34997803.post-24875587493311858732009-02-01T22:04:00.000+01:002009-02-01T22:04:00.000+01:00Wij vonden dit ook een geweldig lekker broodje!!! ...Wij vonden dit ook een geweldig lekker broodje!!! <BR/>En wat staan er veel lekkere recepten op je blog!<BR/>Super! We gaan nog meer proberen!<BR/><BR/>Mirjam :o)Mirjamhttps://www.blogger.com/profile/07199049683771766525noreply@blogger.com