Pagina's

15 mei 2016

Pasta met gehakt en geroosterde paprika

Pasta met gehakt en geroosterde paprika



Pasta met gehakt en geroosterde paprika
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 180 ml rode wijn
  • 3 rijpe pomodori tomaten, in stukjes gesneden
  • 3 geroosterde paprika’s (pot), in stukjes gesneden
  • 3 takjes verse tijm
  • zout en versgemalen peper
  • gekookte pasta naar keuze
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de reepjes spek op zacht vuur. Voeg het gehakt toe en bak totdat het rul is. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak enkele minuten mee. Voeg de wijn toe, laat aan de kook komen en kook totdat de wijn verdampt is.

Voeg de in stukjes gesneden tomaten en paprika’s en de takjes tijm toe en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het mengsel op laag vuur 30 minuten pruttelen.

Kook intussen de pasta beetgaar. Roer de saus door de pasta en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: Manila Spoon