18 mei 2013

Broodbakshop.nl


De laatste tijd zijn er niet zoveel artikelen en recepten verschenen op mijn weblog. Dat komt niet omdat ik een dip had of er geen zin in had. Nee, ik vind het bloggen nog steeds erg leuk. Ik ga er zelfs nog een blog bij schrijven!

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met het bedenken en uitproberen van nieuwe broodrecepten en het schrijven van artikelen over brood bakken. Ik ben een (leuke!) samenwerking aangegaan met een nieuwe webshop: de Broodbakshop. Deze webshop verkoopt alles wat je nodig hebt bij het bakken van brood. Het assortiment is nog lang niet volledig en zal regelmatig aangevuld worden. Heb je wensen en/of mis je artikelen? Geef het dan aan mij of aan de broodbakshop door!

Er zullen vanaf nu wekelijks nieuwe recepten en artikelen over brood bakken van mijn hand verschijnen op de site van de Broodbakshop. Lees hier mijn 1e blog voor de shop.

Neem dus regelmatig een kijkje bij de recepten en mijn blog bij de Broodbakhop. Op de Facebookpagina van de Broodbakshop kun je zien als er een nieuw recept of nieuwe blog van mij online staat of waar ik mee bezig ben. Je kunt de recepten, mijn blog en de shop ook bereiken via het tabblad bovenaan deze pagina.

Uit de keuken van Levine blijft uiteraard ook bestaan en ook hier zullen weer regelmatig nieuwe recepten en artikelen verschijnen.

Ook heb ik het druk met het geven van workshops. De belangstelling voor de workshops brood bakken is erg groot. Steeds meer mensen gaan zelf hun brood gaan bakken. Inmiddels zijn de workshops die ik onlangs heb gepland tot eind oktober vol. Er hebben zich veel nieuwe mensen aangemeld, maar ook een groot aantal die al eerder een workshop hebben gevolgd komen weer een andere workshop volgen. Elke workshop is een feestje en altijd gezellig! Het is iedere keer weer leuk om te zien dat mensen die elkaar niet kennen binnen een paar minuten gezellig zitten te babbelen.

Tip: wil je een workshop volgen meld je dan aan voor de reserve-/wachtlijst. Klik hier voor meer informatie.

De Rofco B30 oven heb ik onlangs vervangen door een groter model, de B40. Er kunnen niet meer broden tegelijk in gebakken worden, maar de afstand tussen de bakvlakken is hoger wat het inovenen van het deeg makkelijker maakt en met deze oven is het ook mogelijk om continu te bakken. Bij de B30 moet de temperatuur altijd teruggedraaid worden naar 50 °C en dat hoeft bij de B40 niet. De B30 heeft een nieuwe eigenaar die er inmiddels de mooiste broden in bakt.

Untitled


Ook heb ik er weer een kneedmachine bij: een Espressions Mixmaster. Ik was wat sceptisch over deze machine toen ik hem uit zijn doos haalde, kleiner en lichter qua gewicht dan mijn andere machines, maar hij doet zijn werk uitstekend! Binnenkort een artikel over deze machine.

3 opmerkingen:

Onder de knotwilg zei

Meteen even een kijkje genomen: ziet er mooi uit!

Pascal zei

Ben begonnen met zuurdesem, maar mijn handgemalen roggemeel is na 4 dagen nog niet aan het bubbelen...

Levine zei

Pascal: het kan aan het roggemeel liggen .....