12 juni 2011

Chocolade bananencake

Nutella Banana Bread

Chocolade bananencake
  • 220 gram patentbloem
  • 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat/zuiveringszout)
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 135 gram suiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 grote overrijpe bananen, fijn geprakt
  • 100 gram Nutella
  • 2 eetlepels slagroom of crème fraiche/ Griekse yoghurt/zure room
  • 1 theelepel vanille extract
  • 60 gram hazelnoten, grof gehakt
  • cakevorm van ± 25 cm, ingevet
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zeef de bloem, baking soda, kaneel en zout boven een kom en zet apart tot gebruik.

Mix de eieren en de suiker op hoge snelheid met handmixer of ballonklopper standmixer in ± 10 minuten dik en lichtgeel. Verlaag de snelheid en voeg de zonnebloemolie langzaam toe. Mix er vervolgens de geprakte bananen, slagroom, Nutella en vanille extract door. Schep er als laatste het bloemmengsel en de hazelnoten met een spatel voorzichtig door.

Schep het mengsel in de cakevorm en bak de cake in ± 1 uur gaar. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Leg er eventueel na ± 45 minuten een velletje aluminiumfolie over.

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, stort dan op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Bron: iets aangepast recept van Oui, Chef

4 opmerkingen:

Josien zei

Deze ziet er lekker uit! Wel apart dat er geen chocola inzit, maar enkel Nutella. Als ik het goed zag ;-)

Ik ga dit recept binnenkort testen!
Dankjewel, Josien

Anoniem zei

Erg lekkere cake. Ik heb er 2 kleinere van gemaakt en de baktijd beperkt tot 45 minuten. Bedankt, Rijk.

Marianne zei

Hij staat in de oven en ruikt....... mmm kan niet wachten! Bedankt Levine

Koekensopie zei

Kan dit ook ipv nutella met 80% pure chocolade? Of cacao? Zo ja wat is dan de hoeveelheid?