24 september 2008

De hort op ......


Zonnebrand
After-sun
Zwemspullen
Badhanddoeken
Slippers
Korte broeken
T-shirts
Zonnebrillen
Duikbrillen
Snorkels
Zwemvliezen
Fototoestel
Boeken
Tickets
Paspoorten

Check, dubbelcheck. We kunnen!

Vanaf morgen gaan we de onderwaterwereld van Egypte bekijken en (eindelijk) genieten van de zon.

Tot over anderhalve week!

Ik wens jullie in de tussentijd weer smakelijk eten!

23 september 2008

Appel-kruimeltaart

Appel-kruimeltaart van Arden

Vorige week woensdag schilde ik op mijn vrije dag ruim 4 kilo appels en maakte daar vervolgens drie verschillende appeltaarten mee. De volgende dag nam ik de appeltaarten (op de fiets en ja ze hebben het overleefd) mee naar mijn werk. Ik stuurde een mailtje naar mijn collega's met de mededeling dat er appeltaarten in de keuken stonden en dat het hun taak was om te bepalen welke de lekkerste was. De één na de ander zag ik vervolgens met een volgeladen bordje - ik had gezegd dat alles op mocht - naar hun werkplek verdwijnen. Ze namen hun taak heel serieus en kwamen allemaal vertellen welke ze het lekkerst vonden. Er kwam echter geen "winnaar" uit de bus, de meningen waren zeer verdeeld. Gelukkig maar, want als iedereen hetzelfde lekker zou vinden zou het wel erg saai worden.

Ik vond ze alle drie lekker, maar deze scoorde bij mij net een puntje hoger dan de andere twee. In deze taart heb ik rozijnen verwerkt die ik eerst 24 uur in Calvados heb laten weken. In plaats van Calvados kan ook bruine rum of, als je geen alcohol wilt gebruiken, sinaasappelsap gebruikt worden.

Appel-kruimeltaart
Deeg:
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 115 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 150 gram koude roomboter, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
Vulling:
  • 200 gram gele rozijnen, 12 - 24 uur geweekt in 1 dl Calvados (of rum/sinaasappelsap)
  • 450 gram Elstar's
  • 400 gram Gala's
  • 400 gram Golden Delicious
  • 1 theelepel vanille extract
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 75 gram suiker
  • 20 gram custardpoeder
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
Kruimellaag:
  • 105 gram patentbloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 85 gram koude roomboter, in blokjes
  • 70 gram amandelen, gehakt
  • ½ theelepel kaneel
Verder:
  • springvorm van 24 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier

Deeg:
Zeef zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en zout boven een kom. Voeg de blokjes boter toe en snijd met twee messen of een pastryblender door de bloem tot de grootte van doperwtjes. Voeg 2 - 3 eetlepels ei toe en roer erdoor met een vork. Kneed er snel met een koele hand een samenhangend deeg van. Het deeg kan ook gemaakt worden in een keukenmachine/foodprocessor met het mes erin. Maak een platte schijf van het deeg en leg het verpakt in plastic folie minstens een half uur in de koelkast om op te stijven.

Kruimellaag:
Meng de bloem en de suiker door elkaar. Snijd de blokjes boter er met 2 messen of een pastry blender door tot een kruimelig deeg. Meng de amandelen erdoor en zet in de koelkast tot gebruik.

Vulling:
Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne schijfjes. Meng de appelschijfjes met de rozijnen, vanille extract, gedroogde sinaasappelschil, suiker, custard en citroensap.

Oven voorverwarmen: 
Verwarm de oven voor op 175 ºC (boven-/onderwarmte).

Vormen:
Haal het deeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen. Druk het deeg gelijkmatig uit over de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Vul de vorm met het appelmengselen druk iets aan.

Appel-kruimeltaart van Arden

Dek af met het kruimeldeeg.

Appel-kruimeltaart van Arden

Bakken:
Zet de vorm op een bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ± 1 uur gaar en goudbruin.

Appel-kruimeltaart van Arden

Laat de taart op een rooster ± 15 minuten afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm. Laat de taart op het rooster verder afkoelen.

20 september 2008

Muziek, mode, culinair en boten

Het is dit weekend gezellig druk in mijn woonplaats Voorburg. Muziek, mode, culinair en boten wisselen elkaar af. Er vinden twee evenementen tegelijk plaats: het modeweekend en de Vlietdagen. Gisteravond werd de muziek verzorgd door The Clarks, die optraden in park Vreugd en Rust. Ook in dit park zijn dit weekend allerlei culinaire hoogstandjes te proeven van verschillende cateraars/restaurateurs uit de omgeving.

The Clarks gingen gisteravond tot in de late uurtjes door en de sfeer was gezellig, de drank vloeide rijkelijk, er werd gedanst en meegezongen met de hits uit de jaren 60 en 70. Wat ik nog leuker vond dan de muziek is dat ik mijn eerste liefde tegen kwam. We hebben allerlei herinneringen opgehaald, nog een keer gelachen om een sinterklaas surprise die hij voor mijn moeder had gemaakt, over muziek van toen gepraat en geconstateerd dat het een leuke tijd was. Met hem at ik tijdens mijn eerste vakantie zonder ouders uiensoep in El Arenal. Die soep is me nog altijd bijgebleven, ik schreef er hier al eens over.

Ook vandaag en morgen is er van alles te beleven in Voorburg en Leidschendam. Vanavond candelight shipping, vuurwerk en wederom muziek. Morgen zijn alle winkels in de Herenstraat in Voorburg open en ook dan zijn er lekkere hapjes. Niet alleen in park Vreugd en Rust, maar ook bij Saskatoon. Ik ga Mary, de eigenaresse, morgen een handje helpen. Als voorbereiding daarop geurt het nu in mijn keuken al heerlijk. Op het vuur op dit moment een pompoensoep en in de slowcooker een Provençaalse stoofschotel. Zo meteen is de chocolademousse aan de beurt, gemaakt met Venchi chocolade en een drupje cognac. Morgen is er nog veel meer lekkers te verkrijgen. Vanavond gaan we jaren 70 hapjes met een link naar de huidige tijd voorbereiden die morgen in diverse winkels geserveerd worden. Kortom, ik heb het er druk mee. De recepten voor de pompoensoep en de Provençaalse stoofschotel houden jullie uiteraard van me tegoed.

Ik wens jullie weer smakelijk eten!

18 september 2008

Frans Landbrood

Frans Landbrood

Dit brood bak ik regelmatig. Het is een ongecompliceerd brood met een lekkere "chewy" korst.

Frans Landbrood


Frans landbrood

Poolish:
  • 240 gram water, kamertemperatuur
  • 2 gram (½ theelepel) instant gist
  • 200 gram tarwebloem
  • 20 gram volkorenmeel
  • 20 gram roggemeel
Deeg:
  • de poolish
  • 200 gram water, kamertemperatuur
  • 1 eetlepel gerstemoutstroop (reformwinkel)
  • 2 gram (½ theelepel) instant gist
  • 500 gram tarwebloem (bv Franse bloem T65)
  • 14 gram zout
Maak de poolish de avond van tevoren: Roer bloem, volkorenmeel, roggemeel, gist en water  door elkaar. Laat afgedekt 8 - 16 uur op kamertemperatuur staan. Gebruik de poolish voordat hij weer in gaat zakken.

Deeg kneden in standmixer/spiraalkneder/broodbakmachine: Doe alle ingrediënten inclusief de poolish in de kom. Kneed in 10 - 15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

1e rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur rijzen. Vouw het na ± 30 minuten (s&f, zie  dit filmpje). Laat het deeg verder rijzen tot het in volume verdubbeld is,  60 - 90 minuten.

Vormen: Stort het deeg op een licht met olie ingevette of met bloem bestrooide werkplek en verdeel het met een deegsteker in twee gelijke stukken. Bol beide stukken deeg losjes op en laat de deegbollen afgedekt ± 20 minuten rusten. Bol het deeg nogmaals op voor ronde broden of vorm er langwerpige broden (batard) van. Let het deeg ondersteboven - met de onderkant = lelijke kant naar boven - in bebloemde rijsmandjes. In plaats van een rijsmandje kan ook een vergiet of een broodmandje gebruikt worden, bekleed met een dik bebloemde theedoek. Laat het deeg afgedekt ± 45 minuten rijzen of totdat het volume ± 50% groter is.

Oven voorverwarmen: Verwarm intussen de oven met daarin een broodbak-/pizzasteen voor op 230 ºC. Zet de laatste 10 - 15 minuten een lege hittebestendige lage schaal, bijvoorbeeld een braadslede, op de bodem of onderste richel van de oven en verwarm mee.

Bakken: Leg een groot stuk bakpapier op een pizzaschep of op een omgekeerde bakplaat (= zonder rand). Stort het deeg voorzichtig uit het rijsmandje op de pizzaschep of omgekeerde bakplaat. De goede kant van het deeg - wat de onderkant in het rijsmandje was - komt nu bovenop te liggen.

Frans Landbrood

Snijd het deeg met een scherp mes in.

Frans Landbrood

Frans Landbrood

Frans Landbrood

Schuif beide broden met papier en al op de hete steen. Doe in de meeverwarmde ovenschaal/braadslede wat ijsblokjes of giet er 1,5 dl kokend water in (pas op voor je handen!). Doe de ovendeur direct dicht.

Verlaag na 20 minuten de oventemperatuur naar 200 ºC. Trek het bakpapier onder de broden vandaan en haal de ovenschaal/braadslede uit de oven (pas op: er kan nog heet water in zitten).
Bak het brood in nog ± 15 minuten gaar en goudbruin.

Frans Landbrood

NB: het brood kan ook gebakken worden op een bakplaat.

Laat de broden op een rooster volledig afkoelen.


14 september 2008

Garnalen van de grill

Garnalen van de grill

Voor deze garnalen heb ik mijn elektrische Cuisinart Grill gebruikt. Net zoals de gegrilde zalm met dille en citroen snel klaar en een groot succes.

Garnalen van de grill
  • ± 24 rauwe reuzengarnalen
  • 1 dl zoete chilisaus
  • 15 ml/1 eetlepel sojasaus (geen ketjap)
  • 5 ml/1 theelepel limoensap
  • houten prikkers
  • grillpan of elektrische grill
Pel de garnalen, maar laat het staartstukje zitten. Snijd de garnalen aan de bovenkant in en verwijder het darmkanaal.

Meng in een schaal de chilisaus met de sojasaus en het limoensap. Roer de garnalen erdoor. Laat 15 - 30 minuten marineren.

Verwarm een elektrische grill (bij voorkeur met platte platen) of een grillpan voor. Laat niet te heet worden omdat de marinade dan zal aanbranden (Cuisinart grill: 180 ºC). Vet de platen licht met olie in.

Rijg de garnalen op houten prikkers en grill ze in ± 4 minuten gaar.

Garnalen van de grill
De garnalen liggen net op de grill, ze zijn nog grijs en doorzichtig

Garnalen van de grill
Het voorste stokje is omgedraaid, je ziet aan de roze kleur dat ze bijna gaar zijn

Garnalen van de grill

Wij aten er gestoomde broccoli en stokbrood bij.

11 september 2008

Cake met hazelnoten en gedroogd fruit

Cake met hazelnoten en gedroogd fruit

Kan (bijna) niet mislukken. Het deeg voor deze cake is zo gemaakt. Er komt geen mixer aan te pas. Als vulling kunnen allerlei soorten gedroogd fruit gebruikt worden, om er aantal te noemen: bosbessen, cranberry's', krenten, rozijnen, appel, peer, vijgen, abrikozen ....... of een mengsel hiervan.

Denk eraan om een klein bakblik te gebruiken; ik heb een aluminium suikerbroodvormpje gebruikt (o.a. te koop bij Bakkertje Thuis).

Cake met hazelnoten en gedroogd fruit
Recept printen
  • 210 gram patentbloem
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel baking soda (natriumbicarbonaat/zuiveringszout)
  • snuf zout
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • snuf (vers geraspte) nootmuskaat
  • 1 ei
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 120 ml (vers geperst) sinaasappelsap
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 100 gram hazelnoten, geroosterd in droge koekenpan en grof gehakt
  • 70 gram gedroogd fruit (zie hierboven)
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet een kleine cakevorm licht met boter in en bekleed met bakpapier zodat aan de twee lange kanten het bakpapier uitsteekt (dan kan je na het bakken de cake er zo uit tillen).

Meng de bloem, kaneel, baking soda, zout, bakpoeder en de nootmuskaat. Maak een kuiltje in het midden.

Klop de eieren in een andere kom los. Roer de suiker, sinaasappelsap en de olie erdoor.

Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel. Met een vork of garde door elkaar roeren totdat alles net gemengd is. Schep de noten en gedroogd fruit erdoor.

Schep het beslag in de vorm en strijk met de onderkant van een lepel glad. Bak de cake in ± 50 minuten gaar. Een in het midden van de cake gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen.

Laat de cake ± 10 minuten in de vorm afkoelen. Met behulp van het bakpapier uit de vorm tillen en op een rooster verder laten afkoelen. Probeer je geduld te bewaren met aansnijden, de cake is namelijk de volgende dag nog lekkerder (en zelfs na 4 dagen ook nog weet ik uit eigen ervaring).

Cake met hazelnoten en gedroogd fruit
Eet smakelijk!

10 september 2008

Kip met groenten in zoetzure saus

Kip met groenten in zoetzure saus

Mijn zoon vindt kip met groenten in zoetzure saus erg lekker en van hem mag die saus gerust uit een pot van Chicken Tonight of uit een flesje woksaus van Conimex komen. Tsja .....

Zo'n pot of flesje is natuurlijk reuze makkelijk, maar in een handomdraai maak je zelf zo'n zoetzuur sausje! Het is echt nog geen 5 minuten werk, het is maar een paar handelingen meer dan het opendraaien van de pot of fles.

Kip met groenten in zoetzure saus

Wok vervolgens wat gemarineerde kipfilet en verse groenten en voila:

Kip met groenten in zoetzure saus
Recept printen
  • 400 gram kipfilet, in reepjes/blokjes
  • peper, zout
  • 5 kruidenpoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 groene paprika, in schuine stukjes
  • 1 rode paprika, in schuine stukjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 3 worteltjes, in dunne schijfjes
  • 1 ui, in vieren gesneden en de partjes uit elkaar
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 à 2 theelepels vers geraspte gember
  • 3 schijven ananas
  • 125 gram taugé
  • 1 eetlepel droge sherry
  • ± 3 eetlepel zonnebloem of arachideolie
Marinade
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel droge sherry
  • 2 theelepels Chinese sojasaus (geen ketjap)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ dl water
  • zout en peper
Zoetzure saus
  • 80 gram suiker
  • 2½ dl water
  • ½ dl witte azijn
  • 1½ eetlepel tomatenpuree
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water, los geroerd
Roer de ingrediënten voor de marinade met een vork door elkaar en laat de kipfilet hierin een half uurtje marineren.

Maak intussen de zoetzure saus: breng in een steelpannetje het water, de azijn en de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Roer er de tomatenpuree en de -ketchup doorheen. Breng opnieuw aan de kook en meng er al roerend zoveel van het maizenapapje door tot de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. De saus is goed afgesloten een week in de koelkast houdbaar.

Snijd alle groenten. Verhit een wok tot gloeiend heet.

Laat het vlees uitlekken, dep goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout, peper en 5 kruidenpoeder. Bestrooi vlak voor het bakken met de eetlepel bloem.

Verhit 2 eetlepels olie in de hete wok. Voeg de kip toe en roerbak in 5 minuten gaar. Schep uit de wok en zet even apart.

Doe zonodig nog 1 eetlepel olie in de wok. Verhit de knoflook en de gember tot het geurt. Voeg de paprika, bosuitjes, worteltjes en de ui toe en roerbak in ± 5 minuten knapperig. Roer de sherry en de zoetzure saus erdoor en voeg het vlees toe. Schep er als laatste de ananas en de taugé door.

Serveren met gekookte rijst.

Kip met groenten in zoetzure saus
Eet smakelijk!

07 september 2008

Appelcake met marsepein en Calvados

Appelcake met marsepein en Calvados

Net als in de Marsepein-sinaasappelcake wordt in deze appelcake marsepein gebruikt (te vervangen door amandelspijs).

Het is een standaard cake recept: 200 gram boter, 200 gram bloem. 4 eieren, maar in plaats van 200 gram suiker is de helft van de suiker vervangen door dezelfde hoeveelheid marsepein. Als extra smaakmaker is er wat Calvados aan toegevoegd. Wil je geen alcohol gebruiken vervang de Calvados dan door melk.

Het knapperige korstje wordt verkregen door de appeltaart na het bakken te bestrooien met geschaafde amandelen en poedersuiker en de taart een paar minuten onder een hete grill te schuiven.

Appelcake met marsepein en Calvados

Appelcake met marsepein en Calvados
Recept printen
  • 1 citroen
  • ± 750 gram appels (ik heb Gala gebruikt)
  • 200 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 100 gram marsepein (of amandelspijs), in kleine stukjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 grote eieren
  • 3 eetlepels/45 ml Calvados (of melk)
  • 200 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • ± 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • ± 2 eetlepels poedersuiker
  • springvorm van 26 cm Ø
Rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
De appels in vieren snijden, schillen en de klokhuizen verwijderen. Snijd ieder partje nog een keer doormidden. In een schaal doen en besprenkelen met het citroensap.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Vet de springvorm in, bedek de bodem met bakpapier, vet dit ook in en bestrooi de bodem en zijkanten met wat bloem. Klop de overtollige bloem eruit.

Mix (met mixer of platte klopper standmixer) de boter romig. Voeg de suiker, de marsepein, de citroenrasp en het vanille extract toe. Mix in een paar minuten tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Blijf na het laatste ei nog een paar minuten mixen. Roer de Calvados (of de melk) erdoor.

Zeef het bloemmengsel erboven en schep er met een spatel of houten lepel luchtig door.

Schep het beslag in de vorm en strijk het glad met de achterkant van een lepel. Verdeel de appelpartjes over het deeg.

Appelcake met marsepein en Calvados

De cake op een bakplaat in het midden van de oven in ± 45 minuten gaar en bruin bakken. Een in het midden gestoken prikker moet er schoon uitkomen.

Appelcake met marsepein en Calvados

Haal de cake uit de oven. Schakel de ovengrill in op de hoogste stand en laat heet worden. Bestrooi de cake met de geschaafde amandelen en de poedersuiker. Zet de cake nog een paar minuten onder de hete grill om een knapperig korstje te krijgen. Let op: blijf erbij staan, want dit kan heel snel gaan!

Appelcake met marsepein en Calvados

Laat de cake op een rooster afkoelen, verwijder na ± 10 minuten de rand. Bestrooi voor het opdienen eventueel met nog wat poedersuiker.

Appelcake met marsepein en Calvados

Bron: aangepast recept uit Big Books of Basics

Eet smakelijk!

06 september 2008

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

De naam doet vermoeden dat de koekjes heel erg naar gember smaken, maar dat valt mee. Mensen in mijn omgeving die heel hard riepen dat ze geen gember lusten, aten deze koekjes met smaak op.

Je kunt gerust een heleboel van deze koekjes bakken, ze blijven een paar dagen goed in een afgesloten trommel en - heel handig - ze kunnen ook ingevroren worden! Ontdooien gaat vrij snel, makkelijk als je onverwachts visite krijgen (of je krijgt zelf opeens trek in iets lekkers ...).

Gemberkoekjes (± 25 stuks)
  • 280 gram patentbloem
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel baking soda/natriumbicarbonaat
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 150 gram roomboter, niet te zacht
  • 150 gram suiker
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel (cider)azijn
  • 45 gram gekonfijte (= gesuikerde) gember, fijn gehakt
Bekleed 1 of meer bakplaten met een bakmatje of bakpapier. Verhit de oven voor op 190 ºC.

Zeef bloem, gemberpoeder, baking soda, kaneel, kruidnagel en zout boven een schaal en zet apart.

Mix de boter en de twee soorten suiker (met een handmixer of platte klopper van een standmixer) 2 - 3 minuten op lage stand.

Voeg het ei toe en mix nog ± 1 minuut tot het mengsel goed gemengd is. Schraap de wand van de kom schoon. Voeg het vanille extract en de azijn toe en mix nog 1 minuut.

Voeg op de laagste stand het bloemmengsel in drie gedeelten toe tot alles net gemengd is. Niet te lang mixen!

Schep er met een lepel de fijn gehakte gember door.

Maak balletjes van ± 30 gram en leg ze 5 cm uit elkaar op de bakplaat.

Bak de koekjes in 11 - 13 minuten gaar en bruin. Laat de koekjes enkele minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze dan op een rooster volledig afkoelen. Bak de rest van de koekjes op dezelfde wijze. Laat tussendoor de bakplaat afkoelen.

Bewaren in een goed afgesloten trommel. De koekjes kunnen ook ingevroren worden.

Gemberkoekjes

05 september 2008

Wie wil er een kruidnootje?

Vorig jaar ontdekte ik op 4 september kruidnootjes, pepernoten, gevulde speculaas en taai-taai in de supermarkt, dit jaar een dag later (waarschijnlijk lagen ze er gisteren ook al, maar toen deed ik geen boodschappen). En alweer vind ik het belachelijk. Het duurt nog drie maanden voordat het Sinterklaas is!

03 september 2008

De stille kracht

Het was de afgelopen week wat rommelig in Huize Arden. Vervelende, leuke en verdrietige dingen en gemiste kansen hebben elkaar afgewisseld.

Mijn computer had er opeens geen zin meer in en wilde helemaal niks meer, zelfs geen lekker recept uploaden naar Blogger. Gelukkig is dat probleem inmiddels weer verholpen, hij loopt weer als een zonnetje. Alleen nog ‘even’ mijn 10.000 foto’s terughalen uit de backup en alles is weer zoals het hoort.

Minder goed is het afgelopen met 1 van onze huisdieren. Met poes Evi ging het al een tijdje niet zo goed en afgelopen maandag is ze overleden. Sommige mensen zeggen “ach, het is maar een poes”, maar zo zien wij dat niet: we missen haar erg. Het is heel vreemd haar niet meer op de boomstronk naast ons huis te zien zitten of haar begroetingsmiauw te horen als we thuiskomen. Kat Arie drentelt wat doelloos door het huis, ik denk dat ook hij haar mist.

Een gemiste kans had ik afgelopen weekend. Er was een soort van familiereünie georganiseerd, maar doordat ik met hele andere dingen bezig was en niet op tijd mijn voicemail heb afgeluisterd kon ik niet aanwezig zijn. Stom ja …….

Opgetogen zijn we over de droomvakantie die we geboekt hebben. We kunnen haast niet wachten om te gaan, helaas is dat pas over een half jaar. Maart 2009 gaan we naar Bali, we verblijven daar in Villa Frangipani. Een prachtig huis met privé zwembad, strand voor de deur en aan de andere kant druiven- en rijstvelden, een huishoudelijke hulp/kok die de heerlijkste dingen voor ons gaat koken, tuinmannen die de weelderige tuin bijhouden en het strand schoonhouden en een chauffeur die ons naar de mooiste plekjes op Bali rijdt. Rust, luxe, prachtige natuur …… wat wil een mens nog meer?

Blij ben ik met weer een nieuw bakboek: Crave, a passion for chocolate. Gebakken heb ik er nog niet uit, maar dat gaat zeker binnenkort gebeuren. Het water loopt me al bij wijze van spreken uit de mond. Kan ook niet anders voor een chocoholic zoals ik. Neem hier alvast een kijkje naar dit boek.

Om dit verhaaltje compleet te maken moet ik ook nog even vertellen dat we eind september ook nog een week naar Egypte gaan. Toch nog maar even wat zon opdoen :-).

Recepten volgen binnen een paar dagen weer, in de tussentijd wens ik jullie weer smakelijk eten.