Je kunt natuurlijk een fles barbecuesaus kopen ......... maar zelf maken is veel lekkerder! Een kind kan de was doen met dit recept, eenvoudig en lekker. Ik vond het een tijdje geleden op internet, ik heb alleen geen idee meer waar.
De drumsticks worden eerst in hete olie om en om gebakken en daarna met de saus in de oven gaar gemaakt. Stapel servetten (of een keukenrol zoals wij doen) op tafel erbij en kluiven maar!
Drumsticks met barbecuesaus uit de oven
- 12 drumsticks
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 60 ml (4 eetlepels) tomatenketchup
- 120 ml (8 eetlepels) chilisaus
- 30 ml (2 eetlepels) citroensap
- 15 ml (1 eetlepel) Worcestershiresaus
- 5 ml (1 theelepel) ciderazijn
- ¼ theelepel mosterdpoeder
- 30 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 klein (gerookt) sjalotje, fijn gesnipperd of 1/2 theelepel uienpoeder
- ¼ theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel liquid smoke (optioneel)
- eventueel wat zout en peper
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Maak de drumsticks met keukenpapier droog. Bak ze in de zonnebloemolie aan alle kanten goudbruin.
Roer intussen de ingrediënten voor de saus in een schaaltje door elkaar.
Doe de drumsticks in een ingevette ovenvaste schaal of braadslede en verdeel er de helft van de saus over.
Bak de drumsticks 20 minuten in het midden van de oven en draai ze dan om. Verdeel de resterende saus over de drumsticks. Bak ze in nog ± 20 minuten door en door gaar.
Lekker pittig. Oppassen dat je je vingers niet meekluift.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk.