29 augustus 2007

Aardappelsalade met gerookte kip, kaas en abrikozen

Aardappelsalade

Het zonnetje scheen vanmiddag nog lekker en uit de wind was het aangenaam vertoeven. Ik doe dus net of het nog hoogzomer is en maak een lekkere aardappelsalade. Met de salade, stokbrood, roomboter, een glas koele rosé èn een trui aan, konden we toch nog buiten eten.

Aardappelsalade met gerookte kip, kaas en abrikozen


  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 150 gram gerookte kip, in blokjes (koelvak supermarkt)
  • 150 gram emmenthaler, in blokjes
  • 150 gram gedroogde "ready to eat" abrikozen, in stukjes
  • 5 dunne bosuitjes, in ringetjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 - 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 ½ eetlepel gesneden bakgember (potje)
  • 1 ½ eetlepel gembersiroop
  • zout, versgemalen peper

Boen de aardappels schoon en kook ze met schil gaar. Pel ze als ze nog warm zijn en snijd ze in blokjes.

Maak een sausje van de mayonaise, zure room, kerriepoeder, bakgember, gembersiroop, zout en versgemalen peper.

Meng het sausje met de (nog warme) aardappelen. Schep de kipfilet, kaas, abrikozen en bosuitjes erdoor. Laat een uurtje intrekken op kamertemperatuur.

Variatie: voeg wat gaargekookte doperwten en/of een handje geroosterde en grof gehakte hazelnoten toe.

26 augustus 2007

Kipfilet met sinaasappel-geitenkaas uit de oven

Kipfilet met geitenkaas

Het recept opschrijven nadat ik het gemaakt had was niet moeilijk, een leuk verhaaltje erbij verzinnen dit keer wel. Wij vonden het in ieder geval een zeer verrassende smaakcombinatie.

Kipfilet met sinaasappel-geitenkaas uit de oven

(2 personen)
  • 75 gram zachte geitenkaas (van een rol)
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
  • ½ theelepel verse (citroen)tijmblaadjes
  • versgemalen peper
  • 2 enkele kipfilets
  • zout, versgemalen peper
  • 10 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 plakjes Prosciutto di Parma (of serranoham)
  • 2 vellen aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Meng de geitenkaas met de sinaasappelmarmelade, tijmblaadjes en peper.

Kipfilet met geitenkaas

Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilets met zout en versgemalen peper. Bak de kipfilets snel rondom aan.

Leg 4 plakjes prosciutto iets overlappend naast en onder elkaar, idem met de overige 4 plakjes.
Leg de kipfilets op de prosciutto en verdeel het geitenkaasmengsel erover.

Kipfilet met geitenkaas

Vouw de plakjes prosciutto er omheen.

Kipfilet met geitenkaas

Leg iedere kipfilet op een vel ingevet aluminiumfolie. Goed dichtvouwen.

Kipfilet met geitenkaas

Op bakplik in de oven leggen en in 20 - 25 minuten gaar bakken. Pakketjes op borden leggen en openvouwen.

Kipfilet met geitenkaas

Wij aten er risotto en haricot vert bij.

Eet smakelijk!

25 augustus 2007

Japanese Melon Pan - Zoete broodjes uit Japan

Japanese Melon Pan

Soms kom ik recepten tegen die ik echt onmiddelijk wil maken. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar vandaag wel! Ik heb het hier over Japanese Melon Pan, zoete broodjes die in Japan erg populair zijn. Het is een briocheachtig broodje bedekt met een laagje koekjesdeeg. Je moet wel een beetje van gefröbel houden als je ze wilt maken, maar tegen de tijd dat je halverwege bent heb je de slag te pakken.

Maak eerst het koekjesdeeg en laat dat in de koelkast opstijven terwijl je het brooddeeg maakt en laat rijzen (1e rijs). Het koekjesdeeg is erg zacht, als je het niet goed laat opstijven is het moeilijk uit te rollen zonder dat het overal aan blijft plakken.

Het zijn erg lekkere en vooral ook zoete broodjes. Lekker bij het ontbijt of een kopje thee/koffie. Je kunt ze zo eten of opensnijden en besmeren met wat boter en/of jam. De korst is licht knapperig en het broodje zelf is zacht en heeft een mooie structuur.

Het recept vond ik op de weblog Happy Home Baking. Ik heb minder gist en minder vocht gebruikt en de werkwijze iets aangepast. De broodjes heb ik voor de 2e rijs verdeeld over 2 bakplaten en na elkaar gebakken.

Japanese Melon Pan (12 stuks)
Recept printen (met foto's)
Recept printen (zonder foto's)

Koekjesdeeg
  • 80 gram ongezouten zachte roomboter
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram ei, losgeklopt
  • 200 gram patentbloem
  • 2 gram bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract
Broodjesdeeg
  • 300 gram tarwebloem
  • 4 gram droge gist
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 5 gram zout
  • 6 gram (volle) melkpoeder
  • 180 gram water, kamertemperatuur
  • 30 gram ongezouten zachte roomboter
  • fijne kristalsuiker om te garneren
Koekjesdeeg:
Mix de boter en suiker in een standmixer of met een handmixer luchtig en lichtgeel. Voeg het losgeklopte ei in 3 gedeelten toe. Blijf na iedere toevoeging mixen totdat het ei volledig is opgenomen. Mix het vanille extract erdoor.

Cookie dough for Japanese Melon Pan

Zeef de patentbloem met het bakpoeder boven de kom en roer het voorzichtig met een spatel door het deeg.
Vet je handen in met wat olie en verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes (± 36 gram). Leg op een bord en zet afgedekt in de koelkast om op te stijven (minimaal een half uur).

Cookie dough for Japanese Melon Pan
Broodjesdeeg:
Werkwijze deeg maken in standmixer: roer de tarwebloem, suiker, melkpoeder en de gist door elkaar. Voeg het water toe en kneed met de deeghaak in ± 5 minuten tot een soepel deeg. Voeg dan het zout en de zachte boter in stukjes toe. Het lijkt nu een geweldige knoeiboel te worden, maar blijf kneden, de boter wordt dan opgenomen in het deeg. Kneed het deeg in nog ± 10 minuten tot een soepel deeg dat van de wand loslaat. Het deeg kan uiteraard ook in de broodbakmachine gemaakt worden. Kies een stand die gelijk begint met kneden en volg verder onderstaande beschrijving.

Doe het deeg in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, dek de kom af en laat het op kamertemperatuur in ± 1 uur tot dubbel volume rijzen.

Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek, verdeel het in 12 gelijke stukjes (± 46 gram) en maak er bolletjes van. Dek de bolletjes deeg af met plastic folie of een bakmatje terwijl je de broodjes vormt.

Cookie dough & Bread dough for Japanese Melon Pan
Links het koekjesdeeg, rechts het broodjesdeeg

Vet 2 velletjes plastic folie in met wat olie. Neem 1 bolletje koekjesdeeg uit de koelkast (laat de rest in de koelkast; neem er steeds 1 bolletje uit). Leg dit tussen de ingevette velletjes plastic folie en rol het met een deegroller uit tot een rondje.

Cookie dough for Japanese Melon Pan

Haal het bovenste velletje folie eraf.
Pak een deegbolletje, bol dit nog een keer op (als het goed opgebold is zie je aan de onderkant een mooie "naveltje") en leg het met de bovenkant (bolle kant) naar beneden op het koekjesdeeg.

Cookie doug + bread dough for Japanese Melon Pan

Trek de zijkanten van het folie omhoog zodat het koekjesdeeg zich om het bolletje vouwt.

Cookie doug + bread dough for Japanese Melon Pan

Duw het deeg voorzichtig vast tegen het deeg. Let erop dat de bodem niet bedekt wordt met koekjesdeeg, er moet ruimte zijn voor het deeg om te rijzen.

Cookie doug + bread dough for Japanese Melon Pan

Doe wat suiker in een kommetje en rol de bovenkant van het bolletje door de suiker.

Herhaal dit met alle bolletjes en leg ze ± 4 cm uit elkaar op een bakplaat, de broodjes mogen niet tegen elkaar aan rijzen/bakken.

Japanese Melon Pan

Kerf met de botte kant van een mes het koekjesdeeg voorzichtig in, niet tot op het brooddeeg insnijden. Je kunt ook een koekjessteker met een motiefje gebruiken.

Japanese Melon Pan

Japanese Melon Pan

Laat de broodjes afgedekt in ± 45 minuten tot bijna dubbel volume rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 180 ºC.

Bak de broodjes in 15 - 20 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

Japanese Melon Pan

Eet smakelijk!

23 augustus 2007

Semolina casinobrood met sesamzaadjes


Semolina casinobrood met sesamzaadjes / Pullman loaf with semolinaflour and sesameseeds

Ik ben nog steeds blij met mijn casinobroodbakvorm en behalve wit en lichtbruin casinobrood kan er natuurlijk allerlei soorten brood in gebakken worden. Dit keer heb ik gekozen voor een combinatie van semola en tarwebloem. Voor extra smaak heb ik wat sesamzaad toegevoegd.

Dit brood wordt met Semola gemaakt: Semola di grano duro rimacinata - 176 van De Cecco in mijn geval. Semola betekent ' griesmeel', 'di grano duro' betekent dat het van harde tarwe afkomstig is en rimacinata betekent 'opnieuw gemalen'. Hele fijne griesmeel dus. Deze semola is ook uitermate geschikt om verse pasta mee te maken. Semola is o.a. te koop bij de Jumbo, Sligro en Italiaanse delicatessenwinkels.

In plaats van een casinovorm kan ook een grote broodbus (± 30 cm) worden gebruikt, dan krijg je er een mooi bolletje op. Het casino bakblik dat ik gebruik is 33 x 11 x 11 cm.

Casinobrood met met semola en sesamzaadjes
  • 300 gram semola
  • 280 gram tarwebloem
  • 6 gram instant gist
  • 15 gram suiker
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 11 gran zout
  • 25 gram sesamzaad
  • 340 gram water, 20 - 25 °C
Deeg kneden in standmixer/spiraalkneder/broodbakmachine: Doe alle ingrediënten in de kom en kneed in 10 - 15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

1e rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur in ± 60 minuten tot dubbel volume rijzen. Het deeg is goed als je er met een vinger in prikt en het gat zichtbaar blijft.

Semolina casinobrood met sesamzaadjes / Pullman loaf with semolinaflour and sesameseeds

Vormen: Laat het deeg uit de kom op de werkplek vallen (eventueel werkplek eerst met een klein beetje bloem bestrooien of heel licht met olie invetten). De mooie kant van het deeg ligt nu op het werkoppervlak. Druk de lucht uit het deeg en vorm het tot een bal door de zijkant van het deeg rondom naar het midden te vouwen. Draai de deegbal om en laat afgedekt ± 20 minuten rusten. 

Vorm er vervolgens een busbrood van, klik hier voor een filmpje of hier voor een fotoserie. Leg het deeg in de bakvorm. Schuif de deksel over de casino bakvorm of dek het deeg af met ingevet plastic folie. 

2e rijs: Laat het deeg in ongeveer 1 uur tot bijna dubbel volume rijzen. Bij gebruik van een casino bakvorm: laat het deeg niet helemaal tot de bovenkant van de vorm rijzen; er moet nog ruimte overblijven voor de 'ovenrijs'.

Semolina casinobrood met sesamzaadjes / Pullman loaf with semolinaflour and sesameseeds

Oven voorverwarmen: Verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 220 ºC.

Bakken: Bak het brood 25 minuten op 220 ºC en verlaag dan de temperatuur naar 200 ºC. Bak het brood in nog 15 - 20 minuten gaar en bruin (totale baktijd 40 - 45 minuten). 

Semolina casinobrood met sesamzaadjes / Pullman loaf with semolinaflour and sesameseeds

Los het brood direct na het bakken uit het bakblik en laat het op een rooster afkoelen. 

Semolina casinobrood met sesamzaadjes / Pullman loaf with semolinaflour and sesameseeds

 

22 augustus 2007

Hartige taartjes met geroosterde tomaten, ham en cheddar

Hartige taartjes met bladerdeeg, geroosterde tomaten, ham en cheddar

Deze hartige taartjes zijn - de tijd van het roosteren van de tomaten niet meegerekend - snel te maken. De tomaten kunnen al van te voren worden klaargemaakt. Bewaar ze dan afgedekt in de koelkast tot gebruik. Wil je helemaal snel klaar zijn, sla dan het roosteren van de tomaten over. Besprenkel wel de tomaten met het oliemengsel voordat je ze in de vormpjes doet.

Bladerdeeg kan je natuurlijk zelf maken, maar ik heb bladerdeegplakjes uit de diepvries gebruikt, wel zo makkelijk! Ik neem altijd de roomboterplakjes omdat ik die lekkerder vind.

De vormpjes die ik heb gebruikt zijn natuurlijk erg leuk, maar door de geribbelde randjes is het deeg wat lastiger te lossen na het bakken. Met vormpjes met een glad randje (bijv. de kleine ronde appelbolvormpjes, te koop bij o.a. de Hema) gaat het lossen makkelijker.

Bladerdeegtaartjes met geroosterde tomaten, ham en cheddar
(6 stuks)
  • 6 rijpe tomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ½ theelepel verse (citroen)tijmblaadjes
  • klein teentje knoflook, uitgeperst
  • zout, versgemalen peper
  • 6 plakjes (roomboter)bladerdeeg uit de diepvries (Koopmans)
  • 70 gram cheddarkaas, grof geraspt
  • 70 gram ham, in reepjes
  • 2 grote eieren
  • 80 ml slagroom
  • zout, versgemalen peper
  • vers geraspte nootmuskaat
  • kleine ovenschaal of braadslede
  • 6 kleine taartvormpjes (met gladde of geribbelde rand)
De geroosterde tomaten:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een ovenschaal in met wat olie.

Leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar boven in de schaal. Strooi er wat zout en versgemalen peper over. Meng de olijfolie met de tijmblaadjes en de knoflook. Besprenkel ieder tomaatje met wat van het oliemengsel. Zet de schaal op een bakplaat/rooster in de oven. Rooster de tomaatjes 30 minuten. Laat op een bord wat afkoelen (of zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik).

Tomaten voor het roosteren
Voor het roosteren
Geroosterde tomaten
Na het roosteren

De taartjes:
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Haal de plakjes bladerdeeg los en laat in ± 10 minuten ontdooien. Vet de vormpjes in.
Leg in ieder taartvormpje een plakje bladerdeeg. Snijd de randjes netjes bij. Dit gaat heel makkelijk door met een (kleine) deegrol over de randen te rollen.

Bladerdeeg

Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en wat vers geraspte nootmuskaat.

Leg in ieder vormpje 2 halve tomaten. Strooi er wat hamreepjes en cheddarkaas over. Schenk het ei-/roommengsel erover.

Hartige taartjes met bladerdeeg, geroosterde tomaten, ham en cheddar
Hartige taartjes met bladerdeeg, geroosterde tomaten, ham en cheddar

Op een bakplaat in het midden van de oven in 20 - 25 minuten gaar bakken. Op een rooster zetten en even af laten koelen. Uit vormpjes nemen en serveren.

Hartige taartjes met bladerdeeg, geroosterde tomaten, ham en cheddar

Wij aten ze als hoofdmaaltijd (2 per persoon) met een gemengde salade erbij.

Hartige taartjes met bladerdeeg, geroosterde tomaten, ham en cheddar
Eet smakelijk!

17 augustus 2007

Eigenaardigheden en een simpel toetje

Ik ben behept met een paar eigenaardigheden, of afwijkingen zoals mijn echtgenoot ze ook wel noemt. Ik heb namelijk een zwak voor bakjes, schalen en schaaltjes, glazen potjes, diepvriesdozen met van die leuke gekleurde deksels en allerlei aanverwante artikelen. Ik weet me meestal wel in te houden met kopen, maar als ze in de aanbieding zijn ga ik voor de bijl. De tweede eigenaardigheid is 'stapelen'. Overal in huis heb ik mijn stapeltjes, hier een stapeltje kookboeken, daar een stapel recepten en kooktijdschriften en weer ergens anders een stapeltje met van alles en nog wat. De stapels verruilen regelmatig van plek, er verwijnen er en er komen weer andere bij. Dat stapelen heb ik trouwens van mijn vader, die kan er ook wat van!

Het zijn geen ernstige afwijken (vind ik zelf), maar zeker de bakjesverzamelwoede leidt ertoe - ondanks het feit dat ik ook in kasten heel goed kan stapelen - dat mijn kasten propvol zitten. Eigenlijk kan er niks meer bij. Ik ben nu op het punt aangekomen dat ik oudere bakjes en schalen moet gaan wegdoen of verbannen naar de berging. Het liefst bewaar ik alles, want je weet maar nooit wanneer je ze toch weer een keer nodig hebt! Een kast erbij is ook een optie, maar daar schuilt een gevaar in. Mijn echtgenoot zegt hierover: "al woon je in een kasteel met honderd kamers, je weet alles vol te krijgen". Een nogal overdreven uitspraak, maar er schuilt wel een kern van waarheid in :-).

Zo kocht ik van de week deze schattige bakjes voor bijvoorbeeld espresso of een bolletje ijs in te serveren. Overigens verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren (ik heb nog een oogje op de perzikkleurige ....). Gelijk weer een goede reden om ijs te maken. Ze kunnen in de oven, magnetron, in de vaatwasser en in de vriezer (ASA selection, verkrijgbaar bij kookwinkels).

Een paar weken geleden liep ik tegen deze schalen aan. Echt voor niks, voor € 10,- mocht ik ze alle drie meenemen (zonder de tomaten overigens). Wie kan dat nou laten staan? Ik niet in ieder geval!

Vanmorgen was het ook weer eens raak. In de buurtsuper liep ik tegen deze hele goedkope en leuke diepvriesdozen en gekleurde plastic schaaltjes met deksel aan. Altijd handig van die schaaltjes met deksel, geen geknoei met plastic folie of aluminiumfolie om ze af te dekken. (Ik verzin de smoesjes om de aankopen goed te praten waar je bij staat, dat hebben jullie nu wel in de gaten hè!).

Deze kon ik ook niet laten staan. De onderzetters kunnen ook dienst doen als deksel!
Last but not least koop ik ook vaak van die potjes die, als de inhoud op is, als glazen gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld de praline hazelnootpasta van Albert Heijn. Deze pasta smaakt heerlijk op een verse witte boterham of verwerkt in een cakeje (dat recept houden jullie tegoed) en als je genoeg lege potjes hebt verzameld maak je er een toetje in.

Vanillekwark met advocaat en vruchten
  • 250 gram vanillekwark
  • 1 dl advocaat
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • verse vruchten of vruchten uit blik*
Meng de vanillekwark met de advocaat. Sla de slagroom met de suiker stijf en schep door het kwarkmengsel.

Schep de vruchten en kwark afwisselend in glazen schaaltjes.

* ik heb hiervoor de kersen in suikersiroop gebruikt die ik onlangs maakte. Het recept staat hier.

NB: ik wist zeker dat ik het recept (hoe simpel ook) had opgeschreven, uiteindelijk vond ik het in dit stapeltje terug.
Eet smakelijk!

Dressings en andere lekkere dingen

Ik heb het niet zo op kant en klare dressings en zeker niet die je in de buurtsuper kunt kopen. Meestal maak ik zelf een dressing/vinaigrette, want uiteindelijk zo gedaan, maar de dressing die ik gisteren kocht mag blijven. Het is er eentje van het merk 'Tasty Dressings'. Het assortiment bestaat uit heerlijke en zeer verrassende smaakcombinaties (o.a. Wasabi met Gember, Bier, Truffels, Frambozen, Kerrie). Ik viel gelijk voor de Honing walnoot variant en ik twijfel nog een beetje, maar ik denk dat de volgende fles die ik ga kopen de Frambozen gaat worden. Deze dressings zijn gemaakt van de fijnste oliën en azijnen en - heel belangrijk - er wordt bij het productieproces geen gebruik gemaakt van kunstmatige geur- kleur- of smaakstoffen.

Ik kocht de dressing bij Saskatoon, een delicatessenwinkel in de Herenstraat in Voorburg. Alle smaken van de Tasty Dressings staan uitgestald in deze gezellige winkel. Eigenlijk kwam ik helemaal niet voor deze dressing, daar liep ik toevallig tegenaan, maar voor de cacao van NoMu die ik daar een tijdje geleden kocht. Helaas had ik pech, de cacao was uitverkocht. Wel legde ik de hand op de laatste flesjes vanille extract en vanille pasta van NoMu. Niet goedkoop, maar als je eenmaal echte vanille extract hebt geproefd wil je echt geen namaak vanille (essence) meer die je bij de supermarkt van bijvoorbeeld Oetker koopt. Ik hoop echt dat binnenkort het assortiment van Saskatoon weer wordt aangevuld met de producten van NoMu!

Ik raakte in een geanimeerd gesprek met Mary, de eigenaresse. Onder andere over kaas want dat stond ook op mijn boodschappenlijstje. In de koelvitrine liggen de lekkerste kazen uitgestald en Mary weet over iedere soort zo enthousiast te vertellen dat je er trek van krijgt. Ik wilde weer een hartige cake maken, de cake met rucola en pecorino van afgelopen zaterdag was namelijk erg in de smaak gevallen. Dit keer een cake met daarin roquefort, walnoten en spek uit het boek De cakes van Sophie. Uiteindelijk ging ik naar huis met ook nog vers geraspte Emmenthaler en een hele lekkere geitenkaas.

Vanmorgen heb ik twee heel verschillende hartige cakes gebakken en beiden zijn zeer geslaagd. Eén met zoals gezegd roquefort, walnoten en spek en de andere met de geitenkaas, geraspte courgette en gedroogde tomaten. Een gedeelte hebben we inmiddels opgegeten, ik heb een paar plakjes naar Mary gebracht (en alweer werd het een heel gezellig gesprek) en de rest is in de vriezer beland. Deze cakes kan je namelijk heel goed invriezen, zowel in plakjes gesneden als in z'n geheel. Na ontdooien kan de cake in de oven (of magnetron) weer even opgewarmd worden tot lauwwarm en je hebt een heerlijk borrelhapje of samen met een gemengde salade en een glas wijn een perfecte hoofdmaaltijd.

Hartige cakes
Cake met roquefort, walnoten en spek
Cake met geitenkaas, geraspte courgette en gedroogde tomaat

Het recept voor de cake met roquefort, walnoten en spek is hier te vinden (de daarin genoemde gruyere heb ik vervangen door emmenthaler).

Eet smakelijk!

15 augustus 2007

Een mes uit Tasmanie

Toen ik dit kado aan het het uitpakken was dacht ik in eerste instantie "wat is dit in vredesnaam?". Dat ik het niet meteen herkende kwam door de bijzondere vorm en omdat er een beschermkapje op het snijgedeelte zat. Het bleek een mes te zijn en wat voor een mes!

Mijn dochter heeft het voor me gekocht in Tasmanië. Het heft is gemaakt van 'Huon Pine". Deze houtsoort groeit alleen in Tasmanië en is een van de langzaamst groeiende en langstlevende bomen op aarde. Het hout heeft een bijzondere geur. De bomen kunnen wel 3000 jaar oud worden. De boom is beschermd en mag niet gekapt worden. Hout wat van de bomen valt mag wel gebruikt worden en daar wordt van alles van gemaakt, zoals het heft van dit mes.

Een mes om zuinig op te zijn, maar ook om te gebruiken. Het snijdt namelijk fantastisch; zelfs versgebakken stokbrood wat nog een beetje warm is.

Zo staat het ook in het kaartje wat erbij zit:
This is simply an amazing knife. It will cut bread better than any commercial knife. Hot bread, crusty bread, foccacia and bagels can be cut with ease. Use this knife as a saw. Saw the bread back and forth with very little downward pressure.
Een mooier kado had ze niet voor me mee kunnen nemen, ik ben er erg blij mee. Bedankt lieve dochter van me!