12 juni 2012

Kip met Boursin-champignonssaus

Kip met Boursin-champignonsaus

Lang geleden dat ik Boursin at. Ik ben dan wel een snoepkous, maar toastjes met kaas en aanverwante dingen hebben we zelden in huis. Als ik al Boursin in huis heb, dan gebruik ik dat voor in bijvoorbeeld een saus. Ja ik weet het, het is heel jaren 70, koken met Boursin ;-).

Het recept is van Bree van de blog Baked Bree. Ik heb meer champignons gebruikt, iets meer wijn toegevoegd en de bereidingswijze iets aangepast.

Kip met Boursin-champignonssaus
Recept printen
  • 4 kipfilets
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel boter
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 150 ml droge witte wijn
  • 4 eetlepels Boursin
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijn gehakt
Dep de kipfilets met keukenpapier droog en bestrooi ze aan beide kanten met zout en versgemalen peper.

Verhit de zonnebloemolie en boter in een hapjespan of diepe koekenpan. Bak de kipfilets rondom bruin in ± 5 minuten. Zet het vuur lager en laat ze in nog 10 minuten gaar worden. Haal de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie zodat ze warm blijven.

Voeg het sjalotje toe aan het achtergebleven braadvet en fruit even aan. Voeg de champignons toe en bak tot ze hun vocht loslaten. Voeg de wijn toe en schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan. Laat het geheel zachtjes koken totdat de helft van de wijn is verdampt.

Voeg de Boursin en de peterselie toe en laat de Boursin smelten. Breng de saus zonodig op smaak met zout en versgemalen peper. Als de saus te dik is kun je nog wat wijn toevoegen.

Snijd de kipfilets schuin in plakjes, verdeel over (voorverwarmde) borden en schep de helft van de saus over de kip. Serveer de resterende saus er apart bij.

Geen opmerkingen: