09 augustus 2014

Kipfilet met paddenstoelen en balsamico-roomsaus

Gisteravond aten wij dit gerecht en iedereen vond het erg lekker. Helaas had ik geen tijd om er ook nog een leuke foto van te maken. Ik ga het beslist nog een keer maken, een foto houden jullie dus tegoed!.

Het recept is afkomstig van Peace + Love + Low carb . De kippenbouillon heb ik vervangen door Noilly Prat en ik heb iets minder boter gebruikt.

Kipfilet met paddenstoelen en balsamico-roomsaus
  • 1 (zoete) ui, in halve ringen
  • 4 enkele kipfilets, plat geslagen
  • 3 eetlepels boter
  • 120 ml Noilly Prat (of kippenbouillon)
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels/30 ml balsamico azijn
  • 250 gram kastanje- of grotchampignons, in vieren
  • ± 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en versgemalen peper naar smaak
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels boter op middelhoog vuur en laat de uien op laag vuur in ± 20 minuten karamelliseren. Bestrooi met zout en peper en zet apart tot gebruik.

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de resterende eetlepel boter in (dezelfde) koekenpan en bak de kipfilets snel aan beide kanten bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te worden. Leg de kipfilets op een bord en zet apart.

Giet de Noilly Prat (of de kippenbouillon) in de pan en schraap de aanbaksels los. Laat ± 5 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur lager en voeg de slagroom, balsamico azijn en champignons toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het mengsel ± 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de kipfilets toe en laat ze gaar worden in de saus, ± 10 minuten. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze in een (voorverwarmde) schaal. Roer de Parmezaanse kaas en de gekaramelliseerde uien door de saus, blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Giet de saus over de kipfilets en serveer meteen.