26 juli 2014

Brownie met frambozen (glutenvrij)

Brownie met frambozen

Ik had opeens zin in iets lekkers en het liefst iets met chocolade. Omdat ik eigenlijk aan "de lijn" ben (althans, ik doe een poging) wilde ik geen grote taart of cake bakken. Want eerlijk is eerlijk, we eten die met gemak met z'n tweetjes in een weekend op. Om mezelf niet in de verleiding te brengen te veel te snoepen bakte ik deze mini brownie. Het recept is meteen een blijvertje en ook lekker zonder de frambozen. Het recept is afkomstig van de blog van Healthy Vega.

Hieronder mijn versie.

Brownie met frambozen (glutenvrij)
  • 50 gram kokosolie
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepel vanille extract
  • 45 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 M eieren
  • snuf zout
  • 15 gram cacao
  • 25 gram geraspte kokos (zakje)
  • ± 8 frambozen
  • springvorm van 15 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje of in de magnetron.

Meng kaneel, vanille extract, kokosbloesemsuiker, eieren, zout en cacao in een kom door elkaar en mix met een handmixer tot het mengsel dik wordt, ± 5 minuten. Je kunt dit ook in een standmixer doen met de ballonklopper. Voeg de kokosolie toe en mix er goed door. Schep de geraspte kokos er met een lepel door. Schep het beslag in de springvorm en verdeel er de frambozen over.

Bak de brownie in ± 20 minuten gaar (een prikker moet er droog uitkomen). Laat ± 10 minuten afkoelen, verwijder de rand van de springvorm en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 6 stukjes.

Brownie met frambozen

18 juli 2014

Boek: Brood uit eigen oven

Brood uit eigen oven

Eindelijk kan ik dit leuke nieuws met jullie delen: in november komt mijn boek Brood uit eigen oven uit. Ik ben er apetrots op en vind het reuze spannend! Eerder deze week heb ik alle teksten ingeleverd bij mijn uitgever en nu gaat het balletje weer verder rollen.

Ik kan alvast verklappen dat het een vrolijk en fris boek gaat worden. Het hele broodbakproces wordt uitgebreid beschreven en er staan veel tips, foto’s van de verschillende broden en stap-voor-stap foto’s in. Het receptengedeelte is onderverdeeld in vijf hoofdstukken: busbrood, vloerbrood, broodjes, feestbrood en zuurdesem. Het boek bevat 50 recepten met daarbij ook nog variaties. Er staat voor ieder wat wils in, van absolute beginner tot de meer ervaren thuisbakker.

Het plan was eigenlijk om dit nieuws al in maart met jullie te delen, maar mijn ziekte gooide roet in het eten. Het boek komt nu in november in plaats van september uit.

Je kunt het boek bij Bol.com al bestellen.

Het boek wordt uitgegeven door Forte Uitgevers in de Simplify Life reeks en gaat € 24,95 kosten.

Ik houd jullie op de hoogte!

Brood uit eigen oven

Wat is er nou lekkerder dan de geur van versgebakken brood in je huis? In Brood uit eigen oven geeft Levine van Doorne de groeiende groep van thuisbakkers, zowel beginners als gevorderden, haar broodbakgeheimen prijs. De filosofie van Levine is dat de receptuur en werkwijze duidelijk moeten zijn. Dus geen gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven, zodat je ook makkelijk meer of minder kunt maken, recepten kunt uitrekenen en controleren en je eigen recepten kunt maken. In dit boek wordt uitsluitend met eerlijke ingrediënten gewerkt, die overal in Nederland verkrijgbaar zijn. Brood uit eigen oven bevat 50 recepten voor allerlei soorten brood: bruin, wit, spelt, hartig en zoet en ook kleine broodjes, stokbrood, feestbrood en gevlochten brood. Aan het bakken van zuurdesembrood wordt ook ruim aandacht besteed. Elke stap in het proces, van kneden en rijzen tot bakken wordt duidelijk uitgelegd. Kortom, hét broodboek voor thuisbakkers.